10 Ocak 2019 Perşembe

BAŞKAN ÇELİKBİLEK 10 OCAK DÜNYA ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ İÇİN ÖZEL PROGRAMDA İDİ

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile ilçede yayın yapan yerel medya temsilcileri ile özel bir buluşma gerçekleştirdi. İBB Beykoz Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen program gayet samimi bir ortama sahne oldu.
Başkan Çelikbilek’in programında yanında Başkan Yardımcıları Yakup Özbek, Salim Öztürk ve Tacettin Aksu da hazır bulundular. Gerek Çelikbilek gerekse de medya temsilcileri geçmiş yıllardan beri gelip geçen yaşanmış olayları, ve anekdotları da paylaşırken ortaya nezih bir ortam çıktı.
Başkan Çelikbilek’e medya temsilcilerinden de sorular gelirken bunlardan birinde Beykoz Olay Gazetesi Sahibi Eda Seskır ” Sizi göreviniz boyunca en çok mutlu eden şey ve pişmanlık yaşadığınız şey ne oldu? ” derken, Başkan Çelikbilek, ” Öncelikle pişmanlık duyduğum hiçbir işim olmadı diyebilirim. Mutluluk veren ise çok çalışmamız oldu, Beykozluları mutlu ettiğimiz konulara bizlerde mutlu olduk. Doğru bildiğimiz her konuda dik durduk. İlçemizde Üniversitelere yer ayırırken, onaylarını verirken mesela hele ki o üniversitelerden birinin sahibinin kardeşinin de aktif siyaset yaptığı Yönetiminde bulunduğu CHP verdiğimiz yerin iptali için mahkemeye koşmuştur. Biz mesela bu tür konulara hiç takılmadık, Beykoz için yararı olacak her konuda konuya siyasi açıdan bakmadık. Nitekim şimdi o Beykoz Üniversitesi için çok güzel bir yer yapılmaya başlanacak. Biz ne kırgınlık ne de dargınlık yaşadık. Medipol Üniversitesi 20 bin öğrenciye bünyesinde barındırmakta. Beykoz Birikimli insan zengini olacak.


” Görev süremiz boyunca okullara her zaman destek olduk, bir de okul yaptırıyoruz. Yüz binin üzerinde insanımız için kültür gezileri yaptık, bu gidenler arasında zamanı ve gücü olan insan sayısı üçü beşi geçmez. Bakın bu kış gülerinde Bwykoz’da yüzlerce evde ihtiyaç sahibi insanlar rahatça uyuya biliyorlarsa bu önce Allah’a sonra belediyemize dua etmekteler. Beykoz Belediye Binamızı yeniledik, Belediye Kültür Merkezimizde nikah salonu olarak kullanılan yeri kaldırıp yeniden başka kullanım alanı için yeniliyoruz. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezimizde çalışmalar yaptık. Burada şu konu var Devlet Tiyatroları artık oyunlarını burada oynamama kararı alıp ayrıldı, çünkü ilgi yok dediler. Beykoz Vakfını baştan sona tadilattan geçirdik, tabiri caizse orası için ölüyü dirilttik diyebiliriz.” 
” Beykoz Çiftçilerine destek olması için bir Meyve Bahçesi projemizi hayata geçirdik, güzel bir çalışma oldu. Alibahadır’da Okçular Vakfı ile çok güzel bir ortak çalışma yürütmekteyiz.. Çok özel bir Okçuluk Merkezi olacak. Bu kadar yapılanlar varken üzülecek, pişman olunacak bir şey yaşamadık…bunlara sayısız örnek daha katılabilir. Beykoz Ziya Ünsal Ortaokulu içinde de ciddi mesailerimiz oldu, buranın plan-projesini bizim de sıkı takibimize karşın 3 senede zor çıkartabildik. Ama vatandaş geliyor, sosyal medya yorumunda Sabancılara peşkeş çektiniz diyor. Ki orası ile ilgili Sabancı Ailesinden değil Koç Ailesinden yapımı için bir talebimiz olmuştu. İnşa Çalışmalar devam etmekte.”
” Bakınız halk günleri yapıyoruz o güne gelen mesela bugün gelen 100 kişiden 90’ı bir sorun ile geliyor, yardım talebinde bulunuyor. Yapabildiğimiz her yardımı yapıyor, sorunların çözümü için katkı sunuyoruz. Öylesine enteresan insanlar gelip yardım istiyor ki , hatta kocasını şikayete gelen bir bayan bile oldu, bir başka bayan kocasının şiddeti nedeni ile 6 ay uzaklaştırma aldırmış, ben ne yapacağım diye bize soruyor. İzlemesem de Müge Anlı’nın programında konu edilen konular bile bize gelip anlatılıyor, yardım isteniyor. “


Başkan Çelikbilek 1970’li yılların başında Paşabahçe SSK’da çalışırken bir ilke imza atarak bir duvar gazetesi çıkardığını hatırlatırken, bu anlamda kendisinin de bir gazeteci olduğunu söyledi. Doğuş Haber Gazetesinden Ozan Derviş’in ” Başkanım köşe yazılarınızı sırası ile burada bulunan yayın organlarına gönderseniz de yayınlasak ” talebi karşısında buna vakit bulup bulamayacağından emin olmadığını söylerken, farklı bir öneri getirirken ” Siz gelin ben anlatırken bunları yazın , ve gazetelerinizde yazı haline getirin ” dedi.
Başkan Çelikbilek Medya temsilcilerine farklı konulara da değinmelerini önerirken, “ Mesela komşuluk ilişkilerini yansıtan, yaşananları anlatan haber dizileri de yaparak yarınlara kayıt düşebilirisiniz..mesela gidin her hangi bir mahalleye insanların yaşantıları ve komşuları ile yaşadıklarını anılarını yazın derim” 
Başkan Çelikbilek kendisinin de bir Beykozlu olduğunu hatırlatırken, ” Aile büyüklerimizin  hepsinin mezarları burada. Görevimi tamamladıktan sonra Beykoz’da farkı alanlarda çalışmalarım olacak, buradan kesinlikle ayrılmayı düşünmüyorum. Beykoz ve Beykozlulara farklı alanalar da da hizmetler, katkılar sunulabilir ben bunun için çalışacağımızı söyleyebilir. Beykoz’da üç dönem Belediye Başkanlığı yapmanın sonucu edindiğim tecrübe ve birikimleri kendime saklama niyetinde değilim bunları paylaşacağım. Partime katkılarım devam edecek. 31 Mart’a kadar çalışmalarımız aynı yoğunlukta devam edecek. Tapuları dağıtmaya devam edeceğiz. ” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder