22 Ocak 2019 Salı

BEYKOZ'UN BAĞIMSIZ BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VAR...KENAN PEKŞEN


Sevgili Beykoz’lular;
Sizlerin de bildiği üzere 312 km2 olan İlçemizin kronik hale gelen birçok sorunu vardır, adeta nereden tutarsak tutalım elimizde kalıyor. Bu sorunların başlıcası Mülkiyet, Ulaşım, Gençlik ve istihdamdır.

İstanbul'umuz güzide ilçesi Beykoz’da Yerel yönetimler ve Belediyecilik anlayışı doğrultusunda hak ettiği gibi yönetilememiş halkın ihtiyaçlarına cevap verilmemiştir.

5393 Sayılı Kanunla Yerel yönetimler yani Belediyecilik anlayışı İlçe sınırları içerisindeki Halkın ihtiyaç ve gereksinimini karşılayan kamu ikdisadi kuruluşlarıdır. Yerel Yönetimlerin Partisi olamaz amacı sadece hizmettir. Anayasamızda Belediyeler ile ilgili 32 adet kanun maddesi had safhada ise Kanun hükmünde karneme ve tüzük vardır. Maalesef Beykoz ilçemizde söz konusu kanunlar basiretsiz yönetimler doğrultusunda işlevsel hale getirilemeyerek halkın ihtiyaçlarına cevap verilememiştir. Belediyecilik kavramı çöp toplamak, vergi toplamak değildir...

Şimdi sizlerin Huzurunda Siyasalcı kimliğimle ilçemizdeki yönetim anlayışını birlikte irdeleyelim. 1984 yılında itibaren yerel yönetimlere katılan Beykoz İlçemizde Sırasıyla ANAP, SHP, Refah, DSP ve AKP Yönetimleri bulunmuştur. Parti ayrımı yapmaksızın 33 yıllık süreç içerisinde Beykoz'umuza ve Beykoz Halkına ne yapılmıştır diye kamuoyuna sual sorduğumda % 99 hiç bir şey yapılmamıştır cevabını vermiştir. 

ANAP, SHP, DSP'den seçilen Belediye Başkanları Yönetim vizyonunu ortaya koyamadıkları için kendileri şu Mazereti sunabilirler ''Hükümet bizden değildi Bürokratik engellere takıldım Halka hizmet sunamadım'' diyebilirler, lakin buda mazeret değildir arkadaşlar.

Peki; 2004 Yılından itibaren Beykoz Belediyesi AKP iktidarında ve Sayın Yücel Çelikbilek Başkanlığında neler oldu acaba? 

Öncelikle altını çizerek belirtmek isterim ki AKP gönül vermiş, Oy vermiş Seçmenlerimizi tenzih ediyorum. Onlar sorumluluklarının bilincinde olarak hizmet alabilme gayesi içeresinde Gönül verdikleri AKP'ni üç dönem Beykoz Belediyesinde de iktidar yapmıştır. AKP'li Seçmenin özverili çalışması karşında beklemiş olduğu hizmeti alamamış, Söz konusu 2004 Yılından itibaren ençok mağdur olan kesimde AKP gönül vermiş Beykozlulardır.

Sevgili Beykoz’lular; Beykoz Belediyesini üç dönemdir Yönetmeye Çalışan Sayın Yücel Çelikbilek ile Şahsi bir problemimde yoktur Şahsım olarak da kendilerini bir büyük olarak severim ama iş Yönetim anlayışına gelince sınıfta kalmıştır, Sayın Çelikbilek kendisine şu soruyu sorması gerekir. 200 bin seçmeni olan ilçede nasıl olurda 69 bin oyla Belediye Başkanı seçildim. Değerli arkadaşlar oy dağılımı bellidir. 51 bin CHP, 15 bin MHP,10 bin BBP,10 bin oy ise diğer partilerdir. Kısacası 200 bin seçmeni ilçemiz dörtte biri Yönetim anlayışını benimsemeyerek tepkilerini ortaya koyarak sandığa gitmemişlerdir.

''Üretimin olmadığı yerde yaşam olmaz'' ilkesinden yola çıkarak Beykoz Seçmen profiline baktığımızda 18 ila 35 yaş grubu seçmen Aralığı % 44 iken bu gençlerimiz için gelecek adına ne yaptık? Tabi ki hiç bir şey yapmadık sadece onları yaftalamaktan başka, Emniyet Müdüğürlüğün yapmış olduğu araştırmalara göre toplamda onyedi bine yakın madde bağımlısı bunların altı bini kayıtlı ve AMATEM de tedavi sırası bekleyen Beykoz gençliği değil midir? Bu gençlere iş mi verdik Aş’mı verdik, böyle bir ortamda sağlıklı nesil nasıl yetiştirebiliriz. 

Asıl Sorun, çözüm yollarını Siyasi Partilerde değil; Doğru isimde doğru zamanda aramak gerekir; sorunsuz şehir sorunsuz insan gibidir. Maalesef Beykoz Belediye Başkanları Beykoz Halkına görev süreleri içeresinde her seçim öncesi birçok vaatte bulunmuş hepsi havada kalmıştır. Şöyle bir bakalım vaatlere: Marina Projesi, Pazar yeri projesi,Teleferik Projesi vs,vs…

Yıl 2009 ''Metroyu getireceğim''(!) halbuki günlük metro yolcu hinterlandının azami elli bin yolcu kapasitesi olması gerekirken yatırım maliyetleri açısından ne proje vardır ortada nede metro,
Beykoz Arena projesi değiniz şimdi o arazi döküm sahası yaptınız. Riva kanal Projesinin çizimine milyon dolar verildi ortada kanal yok vs. vs. hepsi ütopik projeler fiyasko çıkmıştır.

Artık nesil, teknoloji, süreç,algılayış ve beklentiler sürekli devinim içersin de değişmektedir. Bu değişim anlayışına ayak uyduramayan yönetimler, şehirler gelişim ve devinimi uzaktan seyretmeye mahkumdurlar. Peygamber efendimiz ne diyor '' İşi ehline veriniz''...

Beykoz Halkının ihtiyaçlarını ve sorunların hiç bir Siyasi Parti çözememiştir; Bugün istediniz Siyasi Partide Siyaset yapabilirsiniz İstediğiniz Partiye de oy verebilirsiniz. Hepiniz baş tacısınız lakin söz konusu Beykoz ise ve Beykoz havasını teneffüs ediyor, sorunlarımız ortak ise ''Hep birlikte el ele'' diyerek...

Kolektif aklı ön plana tutarak menfi çıkarlarımız arınmış olarak gelin birlikte Beykoz'u yönetelim.
Beykoz ilçemize yeni bir yönetim anlayışı ortaya koyarak gücümüzü Halk ‘tan ve Hak'tan alarak odak noktasına insanı ve sosyal adalet ilkesini benimseyerek bu tarihten itibaren çalışmalara başlayarak 2019 Yerel Seçimlerinde BAĞIMSIZ BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olacağımı Beykoz Kamuoyuna duyurulur.

Sevgi ve Saygılarımla...
BEYKOZ BELEDİYE BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI
KENAN PEKŞEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder