25 Ocak 2019 Cuma

KANLICA MUHTARI YUSUF KIROĞLU GÖREV SÜRESİNCE YAPILANLARI ANLATTI


31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları hummalı bir çalışma içerisine girmiş iken, bir başka heyecan da muhtarlık seçimlerinde yaşanacak. Hemen, hemen tüm muhtar
adaylarının yeniden adaylık başvuru düşündüğü Beykoz Mahallelerinde vatandaşlar muhtarlarını da sınamış olacak. Bu konuda kendinden emin Muhtarlar da yok değil...Kanlıca Mahallesi Muhtarı Yusuf Kıroğlu geride kalan 5 yıllık süreçte mahallesine yapılan hizmetler nedeni ile semt sakinlerinin de güvenini kazanmış görünüyor.

Muhtar Kıroğlu mahallesinin yıllanmış sorunlarının aşama, aşama çözüme kavuşmakta olduğu bilgisini ilettikten sonra 2014 Yerel seçimleri sonrasında mahallesinde yapılan hizmetlerin dökümünü ERHA Beykoz'a yaptı.




" 2014 Yerel seçimlerinden sonra göreve başladığım Kanlıca Mahalle Muhtarlığı süresinde mahalleme kazandırdığım çalışmalarım, 1- Hacı Muhittin sokakta bulunan tarihi iki çeşmenin restorasyonu (Mehmet Sait Efendi Çeşmesi 1780 ve Hacı Salih Efendi çeşmesi) ve çeşmelerden suyun akıtılması,

2- 30 yılı aşkın süredir ihmal edilen Tarihi Kanlıca Meydanının alt yapısı ile birlikte İ.BB.'ye yaptırılması,, 3- Kanlıcada ,Askeri alan içerisinde kalan ve uzun yıllar spor sahası olarak hizmet veren tesislerin M.S.B. 'dan alınarak Gençlik ve Spor İl Md.ğü
tarafından yeniden KANLICA halkına kazandırılması, 4- Parklarda bulunan oturma guruplarının yenilenmesi,,

5- Modern bir WC.nin yapımına başlanması,Mezarlığın temizliği ,6- Hacı Muhittin ,Nuribey,Nusretbey,İbrahimpaşa sokaklarının asfaltının yenilenmesi,7.- Hayrat sokak ve civar sokaklarda sorun olan yağmur giderlerinin yapılması,8 - Sosyal yardımlara yardımcı olmak gibi daha çok sıralamak mümkün ,yukarıda saydıklarım son 4,5 yıl içinde yapmış veya yaptırmış olduğum büyük projeler .

Kanlıca Mahallesinde önceki dönemlerde Muhtarlık Vazifesini ifa eden Merhum Refik Zengin'in adını mahallesinde yaşatan Muhtar Kıroğlu, " Ahde Vefa duygusunun çok önemli olduğu kanaatini taşımaktayım. Mahallemize 22 yıl muhtarlık yapan değerli büyüğümüz Rahmetli Muhtar Refik ZENGİN'in adını yaptığım müracaat ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşadığı sokağa verdirdim. Bir kez daha kendisini rahmet ve şükranla yad ediyorum "



Kanlıca Mahallesi Muhtarı ve yeniden adayı da olan Yusuf Kıroğlu en büyük sıkıntıyı ve de kızgınlığı ise sokaklardaki rögar kapaklarının çalınması ile yaşamış, " Değerli kardeşim tam 28 tane kapak çalındı, bu mahalle insanımız için olsun, araçlar için olsun tehlike arz eden bir durum idi. Yeri geldi sabahlara değin sokak, sokak gezip tur attık. Aman diyelim, şu sıralar bir sıkıntı yaşamıyoruz "

Kanlıca Muhtarı Yusuf Kıroğlu'nun kendi döneminde en çok sevindiği konulardan biri de Kanlıca Sırtlarında Tekke Mevkinde bulunan Spor Tesislerine yeniden kavuşmaları..." Bu konuda emeği geçen, yıllarca koşturan, resmi makamların kapılarını arşınlayan herkese teşekkür etmek isterim. Özellikle son dönemde Ali Esat Başkanımızın gecesini gündüzüne katmasını bu mahalle unutmayacak. Bizler de bu çalışmalarda her aşamada muhtarlık olarak olsun, şahsım olarak olsun devamlı surette yanlarında olduk. Kanlıca çocuk ve gençlerini tertemiz yepyeni bir tesiste sporla buluşturabileceğimiz için heyecanlıyız "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder