24 Ocak 2019 Perşembe

RECEP ŞAHİN KÖKTÜRK VEFATININ 9.YILINDA KABRİNDE ANILDI

Beykoz İlçesinde adı altın harfler ile anılan simalar vardır...Mesela bir Kelle İbrahim, Hacı Osman Efendi, Beykoz Spor Kulübünün Kurucusu Ahmet Mithat Efendi gibi...işte o isimler arasında olmayı en başta hak eden Beykozlulardan birisi de Merhum Recep Şahin Köktürk idi.


Merhumun vefatının 9.Yıl dönümünde Yalıköy'de bulunan Gazi Yunus Mezarlığında özel bir anma programı vardı. Paşabahçe Ferit İnal Lisesi Öğretmenlerinden de olan Merhumun Öğrencisi Hüseyin Öztürk'ün girişimleri ile başlayan anma programına daha sonra Doğuş Haber Sahibi Ozan Derviş de katkı sunmaya başlamış ve de her anma günü öncesinde bunun duyurusunu yapmakta idi.

Bundan yıllar önce Hüseyin Öztürk ve birkaç arkadaşı ile başlayan anma törenlerinde maalesef merhumun yetiştirdiği yüzlerce, hatta binlerce öğrencilerinden, sporcularından  maalesef çok azının katılması burukluk yaratmakta idi. Geçen sene yapılan anma törenine 20 dolayında katılım olurken, 2019 Anma Programına 70 civarında katılımcı geldi.

Merhumun ruhuna Yasin-İ Şerif okunup ardından duası yapıldı. Sonrasında ise anma programına katılan bazı isimler düşüncelerini ve anılarını kısa cümleler ile anlattı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Kurucu Üyesi olan ve Asbaşkanlığını da yapan Recep Şahin Köktürk'ün ismi Beykoz Belediyesince Spor Salonuna verilmişti. Onun da öncülük yaptığı dönemlerde Beykoz ilçesinde spor branşlarında çeşitlilik en üst seviyelere çıkarken, birçok başarılı ve
Türkiye Şampiyonalarında dereceler elde etmiş sporcular adını altın harfler ile ilçe spor tarihine yazdırmış idi. Beykoz İlçesinde günümüze gelindiğinde geriye bakıp nüfusa orantılı sporcu sayısı bakımında Recep Şahin Köktürk'ün görevde ve hizmette olduğu dönemdeki sayı en üst seviyelere çıkmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder