25 Şubat 2021 Perşembe

BEYKOZLULARIN MARTILAR İLE DOSTLUĞU BİR BAŞKA....

 


Her ne kadar değişik kurum ve kuruluşlarca yapılan ve kamuoyuna aktarılan araştırmalar sonucu her yıl ne kadar ekmeğin çöpe gittiği gerçeği var ise Beykoz'da farklı bir bakış açısı yerleşmeye başladı.

Beykoz Sahilinde adı-soyadı bilinmese de bazı ilçe sakinleri uzun yıllardır sahilin değişik noktalarında ve de özellikle de Beykoz ve Yalıköy Sahilinde Beyaz Martılara atık ekmekleri atmakta idi.



Gümüşsuyu Sahil kesiminde açılan yeni yol üzerinde ise birkaç kişinin başlatmış olduğu martıları ve diğer hayvanları besleme çalışmalarına her geçen gün katılım daha da artmakta. Nasıl ki İstanbul'un simgelerinden olan Şehit Hatları Vapurlarından Simit atımı bir gelenek halinde uzun yıllar devam etmekte.


Beykoz Belediyesinin tam karşısında iskele bölgesinde martılar tam anlamı ile mekan oluşturmuş durumda ve Beykozlular önce resim çekiliyor ardından da ekmek ve simitleri onlara atmakta.



Özellikle de geçtiğimiz günlerde yağan karın ardından da birçok Beykozlu martıları beslemek için adeta seferber olmuş idi. Bize de bu güzel çalışmayı alkışlamak ve sizlere aktarmak kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder