21 Şubat 2021 Pazar

MUAMMER ERCAN, " NE OLACAK BU BEYKOZ'UN HALİ ? "


Beykoz İlçe Gündeminde tartışmasız yıllardır ilk sıralarda olan konu Beykoz Spor Kulübü ile ilgili olanı olsa gerek...adeta Fenerbahçe için bir zamanlar sıklıkla zikredilen " Ne olacak bu Fenerin hali " cümlesinin bir başka versiyonu çok ama çok uzun yıllardır Beykoz'a uyarlanmış hali ile yani " Ne olacak bu Beykoz'un hali " şeklinde dillendirilmekte idi.

Beykoz İlçesinde bu güne değin Belediye Başkanlığı yapan isimlerden bazıları Beykoz Spor Kulübü bünyesinde sporculuk yaşantıları olan isimlerden olmuştu...bunlar içinde iki isim Şampiyonluk Sevinci de yaşatmış idi...İlk Belediye Başkanı olan Hüseyin Ali Zengin yıllarca Sarı-Siyahlı Formayı giydikten sonra 1984 Yılında ilk kez yapılan Yerel Seçimlerin ardından Hem Belediye hem de Kulüp Başkanlı olmuş idi. 

Başkan Zengin görevi süresince 1985-86 Sezonunda Takımını TFF 2.Ligine çıkarmakla kalmayıp yıllarca antrenman çıktığı Beykoz Çayındaki sahaya güzel bir Stat da yapmıştı. Başkan Zengin'in başladığı dönemde başlayan stat inşası Başkanlığı devrettiği Şevket Arıkan tarafından açılışı yapılmıştı.

Şevket Arıkan döneminde de Beykoz Spor Kulübüne gereken maddi-manevi katkılar verilmesine karşın şampiyonluk bir türlü gelmemiş idi. 1.Yücel Çelikbilek döneminde de umduğunu bulamadı Beykoz Spor Kulübü.

Sonrasında yine Beykoz Spor Kulübünde sporculuk geçmişi olan, Sarı-Siyahlı Takımda Basketbolcu olarak forma giyen Alaattin Köseler zamanında da çok çalışıldı, çok emek sarf edilse de takım üst lige çıkamadı.

Beykoz Belediye Başkanlığında sıra yine takımda sporculuk yaşantısı olan, Kaleci Muharrem Ergül'e gelecektir. Ergül zamanında Beykoz 1908 A.Ş. Takımı 3.Ligden TFF 2.Ligine çıkış yaptı. Ergül'den sonra Yücel Çelikbilek'in 2.Başkanlık Dönemi başladı, Beykoz 1908 A.Ş. Yönetimi iki talipli isimden yani Yılmaz Vural ve Zeki Aksu ikilisinden Aksu'ya protokolle teslim edildi.

Kulübün eski para ile 4 trilyon olan borcunun 2 yılda ödeneceği Başkan Çelikbilek tarafından anlaşmaya not edildi. İşte ne oldu ise o dönem başladı Beykoz'da çöküş süreci...Belediye Yönetimine sorulsa bir ilk sene vaat edilen rakamı ödedik ama borcun 4'den 6 trilyona çıktığı konuşulmaya başlandı.

Üst üste düşülen liglerin ardından Amatör Lige kadar inildi...burada Beykozluların kafasından geçen ortak konu şu idi..." Neden Kulüp Başkanı Zeki Aksu ile Belediye Başkanı Rahmetli Yücel Çelikbilek bu konuyu enine  boyuna tüm ayrıntıları ile ilçe kamuoyunda ortak bir toplantı ile konuşmadılar, kamuoyuna açıklamadılar? "

Yücel Çelikbilek'li 2 Dönemin ardından daha önce Zeytinburnu'nda yıllarca görev yapan Murat Aydın, o kadar Beykozlu aday arasından hem de tarihi bir fark atarak kimilerine göre sürpriz bir şekilde Başkan oldu.

Beykoz Kulübünün mevcut borçlarından kurtulması için bizzat dönemin Başkan Yardımcısı şimdilerin Ak Parti İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç tarafından açıklamalar yapıldı...Dilmaç Beykoz Spor Kulübünü içine düştüğü bu sarmaldan kurtarmak için 2 kez girişimlerde bulunduklarını ama son aşamaya gelindiğinde karşılarına yeni borçların çıkarıldığını söyleyip girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söylemekte idi. Hatta bu açıklamasını geçtiğimiz günlerde Beykoz ilçesi Yerel Medya temsilcileri ile de yaptığı toplantıda açıkladı.

Gelelim Murat Aydın'lı günlere...dediğimiz gibi pek çok kişi için sürpriz oldu Murat Aydın'ın Başkanlık işi...Aydın göreve geldiğinde Beykoz Spor Kulübünün mevcut durumunu borç durumunu araştırdığında karşısına çıkan rakam karşısında şok yaşadığını ifade etmişti.

Aydın, Beykoz Spor Kulübüne uzak durmayı yeğledi...düşüncesi Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'ın da ifade ettiği gibi Beykozlular Kulüplerine Üye olup Kongre sonunda bir değişime gitmeli, biz o zaman destek veririz.

Bu süre zarfında da şunu unutmayalım ki Yücel Çelikbilek her ne kadar Başkan Zeki Aksu ile arası tabiri caizse limoni olsa da Beykoz Stadını büyük mücadeleler sonunda kanuni zorluklara karşın yeniden yapıp Beykoz Spor Kulübünün kiralık bir bürodan kurtulup Beykoz Stadındaki ofisten yönetilmesini sağlamıştı. Rahmetli Stadı yapması sonrasında Beykozlulardan takdir almıştı.

Yalnız Başkan Çelikbilek hayatta olduğu dönem nedense ortak bir zeminde çözülebilecek bir konu olan Beykoz Spor Kulübü binası konusunu zamana bıraktı, çözmedi...onun döneminde yeniden başlayacağı açıklanan çalışmalar sonunda bir Gençlik Merkezi kurulma düşüncesi sonrasında da Murat Aydın'a kalan bir Kütüphane Projesi ile gündeme geldi tarihi bina.

Kulüp Binası ile ilgili konu başlı başına bir başlık olsa gerek...vakti zamanında kulübün akan damını bile zorluğu çekildiği yıllarda Gençlik Spor Bakanlığı uhdesine geçen yerde Beykoz Spor Kulübü cüzi rakamlar ile kiracı olarak kaldı.

Vakti zamanında artık miadı dolduğu için de Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu'nun büyük mücadelesi sonunda alınan izinle bina yıktırıldı şu anki görüntüsü ile kalakaldı ortada...

Şimdi lafı dolandırmaya gerek yok Beykozlular nezdinde Onçeşmeler nasıl Beykoz'un simgesi olmuş ise Beykoz Spor Kulüp Binası da adı Kulüp ile özdeşleşen bir yer. Her ne şekilde olursa olsun Beykoz Spor Kulübünün de içinde olduğu bir ortak noktada buluşulmalı. Şahıslara kızılabilir, yönetim şekli benimsenmeyebilir ancak bazı gerçekler var ki görülmezden gelinemez...sokağa çıkıldığında Beykoz'u tanımayan biri gelip yoldan geçen her hangi bir Beykozluya sorsa " Bu bina kimin? " yüz kişiden 99'u Beykoz Spor Kulübünün diyecektir nokta....

Beykoz Spor Kulübü ile Beykoz Belediye Başkanlığı arasındaki soğukluk, anlaşmazlık, inatlaşma Beykozluları üzmekte, hatta mevcut Belediye Başkanına son seçimlerde oy vermiş büyük çoğunluk da bu konudan rahatsız...belki yüksek sesle telaffuz etmiyorlar ama Bu bina Beykoz Spor Kulübünün demekten de geri durmuyorlar.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ı tanımam bilmem, bir kez bile karşı karşıya gelmiş değilim ancak son birkaç gündür gündemde olan bir konudan sonra ortalık yeniden hareketlendi...Giresun Spor Kulübünün Sosyal Medya Hesabından yaptığınız yardım nedeni ile teşekkür mesajı yayınlandı. Acaba ne şekilde bir yardım oldu? galibiyet pirimi mi? İstanbul deplasmanı kamp masrafı mı? ya da araya birilerini sokup dolaylı yoldan kulübe katkı sunma hali mi? bence bu soruların cevabı verilmeli. 

Şunu da ifade edelim ki Beykoz'a Belediye Başkanlığı yapanlar ve Ekibi tarafından kendi memleketlerine de gerek araç gereç ve malzeme yardımı olsun, gerek park yapımı olsun değişik katkılarda bulundular. Şevket Arıkan'ın Mesudiye'ye Rahmetli Yücel Çalikbilek'in Kars'a, Başkan Yardımcıları vasıtası ile Kastamonu'nun birçok yerine yardımları olmuştur. Ha bunun kanuni presedürde yerleri vardır o başka konu...

Peki Beykoz insanı bu kadar hassas iken Giresunspor'a yaptığını her ne katkı ise  bu nedir? bunu hadi yaptınız da Beykoz Spor Kulübüne olan mesafeniz nedir? şu anda Beykoz Spor Kulübü Borç yapılandırması yaptığı için bir kampanya ile Vergi Dairesi Hesabına para aktarımları oluyor...kimi yüz lira kimi bin, 2 bin lira vermekte. İşin ilginci değişik spor kulüplerinden anlamlı katkılar. Peki siz sembolük de olsa neden 1 lira bile yardımda bulunmadınız...inanın o 1 lira bile pek çok güzel şey için bir başlangıç olabilir...

Gelin bu konuya bir son verin artık...kamuoyunda ya da üçüncü şahısların, ki Beykoz'da hatırı sayılır birçok kişi var bu konuda bir araya gelin de çözün bu konuyu. Tamam belki A.Ş. Statüsünde olduğu için açıklanmayabilir ancak Beykoz 1908 A.Ş. Takımının net borcu ne kadardır? bunun kaçı eski sporcu ya da Teknik Adamlara aittir? kaç lirası vergi borcudur? kaç lirası Başkan Zeki Aksu'nun ya da Yöneticilerinin alacağıdır bir konuşun...

Çözün bu konuyu girin Beykozluların gönlüne...bakın dünkü rakiplerimiz şimdilerde Süper Ligde boy gösteriyor, yakışır mı Beykoz gibi Asırlık Çınarın bu halde olmasına...ha işin Yönetimsel sıkıntıları, hataları, günahları sevapları olmuştur ancak bir nokta koyu yeni bir cümleye başlamanın zamanı gelmedi mi?

Yani Türk Sporunun ilk kulüplerinden biri olan Beykoz Spor Kulübünün Girsunspor kadar değeri değeri yok mu sizin gözünüzde? yada ben şundan bundan sebep Kulübe uzak duruyorum deyip gereken açıklamaları yapın da bilelim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder