22 Şubat 2021 Pazartesi

ÜMİT YILMAZ YAZIYOR..." HAYATTAKİ PİŞMANLIKLARIMIZ VE KEŞKELERİMİZ ! "


Yüce yaratıcımız yarattığı tüm canlılara bir ömür biçmiştir.
İnsanoğlu da ortalama 80 yıl civarında bir yaşam süresince bundan payını almıştır.

İnsanoğlu çok hata yapan bir varlıktır. Yapmayacağım dedikçe hatalar yapan birçok hatasında pişmanlık duyan bir varlıktır.

Hayatta hata yaptığımızda en sık kullandığımız kelimelerden birisi şüphesiz ki 'keşke' ifadesidir.

Keşke o hatayı yapmasaydım. Keşke oraya gitmeseydim. Keşke o hatayı yapmadan önce daha fazla düşünseydim cümleleri hep pişmanlık ifadeleridir. İnsanoğlu tüm hayatı boyunca keşkeleriyle yaşar. Sürekli hatalar yapar. Bu keşkeler çoğaldıkça insanoğlu ruhen ve fiziksel olarak yıpranır. Hayatta yapılan hatalar eğer tedbir alınmazsa, düşünmeden hareket edilirse birbirini takip eder.

Hayatta yapacağımız her işi bilinçli,hesap kitap yaparak yapmalıyız. Atacağımız her adımda bizim zarar göreceğimiz gibi karşımızdaki insanlarında zarar görebileceğini düşünerek tedbirli ve temkinli olmalıyız.

Hayatın her safhasındaki hatalar üzerinden zaman geçtikçe belli pişmanlıklar meydana getirir. Düşünmeden yapılan bir iş, planlama yapmadan sadece öngörü ve hislerle hareket edilerek ortaya konan emek genellikle pişmanlıklarla ve sonucunda keşkelerle sonuçlanan bir sürecin meydana gelmesine sebep olur.

İnsanoğlu hataya meyilli bir varlıktır. Yüce yaratıcı yapılan hataları tövbe edildiğinde affedeceğini belirtmiştir. Hatalar tabii ki bile bile göz göre göre yapılırsa bu hata değil ahmaklıktır.

Hayatın her anı kıymetli her anı bizlere yüce Allah'ın emanetidir.
Hayatımızın akıp gittiği, kaçınılmaz sona yaklaştığımız dünya hayatında bundan sonra hata yapmamanız, pişmanlık duymamanız ve keşke dememeniz dua ve dileğiyle;

Hepinize hayırlı günler kıymetli dostlar.
Yazı: Ümit YILMAZ
19 Şubat 2021 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder