25 Şubat 2021 Perşembe

YALIKÖY'ÜN TARİHİ SOKAKLARI RENKLİ Mİ RENKLİ BİR HALE DÖNÜŞÜYOR...


Beykoz İlçesinin Tarihi Ahşap evler ile mahallelerinden olan Yalıköy'de son yıllarda renkli mi renkli bir görüntü yaşanmaya başlandı...

Beykoz İlçesi İstanbul'un Boğaziçi'nde Karadeniz ile Boğaziçi sularının birleştiği noktadaki konumu ile farklı bir yer edinmiş idi. 



İlçenin İstanbul'un Fethinden önce hazırlıkların yapıldığı yerlerden birisi olarak da kendi içinde başlayan Türk insanının yaşantısı özellikle 1800'lü yılların sonu ile 1900'lü yılların başı itibarı ile Sahillerde sıra, sıra dizili yalıları, bazı mahallelerinde yoğunlaşma tarihi ahşap evleri, konakları ile birçok aile için sakin bir yaşantının adresi haline gelmiş idi.

Yıllar geçtikçe yorgun düşen, sahiplerinin varislerinin hayata gözlerini yumması ile birçok konak ve ev adeta kaderine terk edilmiş idi. Özelliklede varisler arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile bir türlü bakımdan geçirilmeyen restore edilemeyen evlerin birçoğu yıkılmış halde durmakta.

Şanslı olanlar ise bugün ilçenin değişik mahallelerinde ki bunlar içinde Kanlıca, Anadoluhisarı, Yalıköy'ü sayabiliriz renkli görüntüleri ile hem fotoğraf sanatçıları hem de dizi ve film sektörü için bulunmaz bir fırsat anlamı taşımaya başladı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder