12 Mart 2021 Cuma

GÜMÜŞSUYU ETKİNLİK ALANINDA MEHMET AKİF ERSOY VE İSTİKLAL MARŞININ KABULU PROGRAMI VARDI

 


Beykoz Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve Beykozluların büyük ilgi gösterdiği Gümüşsuyu Sahilinde bu kez Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği vardı.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yılı dolayısı ile 2021 Yılı " Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı " olarak kutlanmakta idi. Bu kapsamda TBMM'de İstiklal Marşı'nın Kabul edildiği 12 Mart 1921 bu güne değin değişik etkinlikler ile kutlanmıştı. Ancak bu kez 100.Yılı erişilince farklı bir kutlama anları da 2021 yılı süresince bir biri ardına gerçekleşecek.



Beykoz Belediyesi Gümüşsuyu Etkinlik Alanında Bando Ekibinin çaldığı eserler ve marşlar ile başlayan programda protokolün yerini alması sonrasında önce Saygı Duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı hep birlikte katılımcılar tarafından coşku ile seslendirildi.



Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli'de günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise " Sevgili hemşerilerim 100 yıl önce İstiklal Marşı yazıldı. Duamız, arzumuz ilk ve son olması yönünde. Tekrar bir İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmasın bu millet. O istiklal mücadelesi veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere. Onun yoldaşlarına, mehmetçiğimize, ecdadımıza, o kutlu mücadeleyi veren tüm geçmişlerimize rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. O anlamlı süreci çok güzel şekilde izah eden ve İstiklal Marşı olarak hayata dönüştüren canlandıran Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle ve anıyoruz. " diye konuştu.

Beykoz İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli imkansızlıklar içinde dahi olsa Türk Milletinin esareti kabul etmeyeceğini söylerken, " Mehmet Akif Ersoy bu duygu ve hisleri İstiklal Marşında çok güzel biçimde ifade etmişti. Bize düşen ecdadımızın bu fedakarlığının farkına olup ilelebet bayrağımızı dalgalandırmaktır. Konuşmamı Akif'in sözü ile tamamlamak istiyorum...Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın...hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum " 

Programın bir sonraki bölümünde ise Solistler Gizem Coşkun ve İbrahim Suat Erbay'ın Cumhurbaşkanlığı ve Devlet Sanatçılarından kurulu ekip ile birlikte ve tek, tek seslendirdikleri Mehmet Akif'in eserlerini içeren şarkılar ilgi ile takip edildi.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder