28 Mayıs 2021 Cuma

İSTANBUL'UN FETHİNİN 568.YILI BEYKOZ'DA GELENEKSEL OKÇULUK YARIŞMASI İLE KUTLANDI


İstanbul'un fethinin 568. yıldönümü münasebetiyle Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Beykoz Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Beykoz Fetih Kupası Geleneksel Okçuluk Yarışmaları bugün saat 15.00 da Ali Bahadır Okçular Vakfı Tesislerinde yapıldı.

TRT 1 Kanalında yayınlanan " Tozkoparan / Tozkoparan İskender " dizleri Türkiye de Okçuluk Sporuna müthiş bir ilginin olmasını da beraberinde getirmişti. 




İlçemiz Beykoz'da da Beykoz Belediyesi Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan spor dallarından biri Okçuluk olurken, son 1 senede Pandemi dolayısı ile aralar verilse de hem Olimpik hem de Geleneksel Okçuluk branşlarına ilgi bir hayli büyük olmakta idi.




İstanbul'un Fethinin 568.Yılı etkinlikleri kapsamında Beykoz Belediyesi ile İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Okçuluk Yarışmalarına katılım yüksek idi. 




Küçük Erkekler-Küçük Kızlar, Genç Erkekler-Genç Kızlar, Yetişkin Erkekler-Yetişkin Kadınlar Kategorilerinde kıyasıya bir rekabet vardı. Her kategoride 3'er serilik atışlar sonunda sıralamalar belli olurken sonrasında izleyicilere konunun uzmanları tarafından geleneksel Türk Okçuluğu ile ve atış tarzlarına ilişkin bir sunum ve gösteri yapıldı.




Etkinliğe Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli'de katıldı. İkili son bölüm yarışmalarının dikkatler izlerken yarışmacılar kadar  heyecan yaşadıkları gözlemlendi.




Öte yandan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Ok Atış Eğitmenlerinden kısa bir bilgi aldıktan sonra birkaç kez atışta kendini sınadı.




Etkinliğin son bölümünde aldıkları derecelere göre sıralanan tüm Kategori katılımcıları içinde ödül bulunan küpleri kırmak için mücadeleye çıktı. Bu bölümde daha ilk atışta küpü parçalayan olduğu gibi birkaç tur atış yaparak bunu başaramayan sporcuların heyecanlarına protokole dahil isimler de ortak olup moral verdiler.




Etkinliğin kapanış bölümünde ise Kupa ve Madalya Töreni vardı. Başta Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli olmak üzere, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz İlçe Gençlik Spor Müdürü Fatih Korkulu, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam ilk 3 dereceye girenlere ödüllerini taktim ettiler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder