1 Haziran 2021 Salı

ARAP GÜNGÖR VEFAT ETTİ

 
Türk Futbol Camiası bir efsane isminin daha hayata veda ettiği haberi ile hüzün yaşamakta. Beykoz Futbol Takımını 1985-86 Sezonunda TFF3.Lig 12.Grubunda Şampiyon yaparak TFF 2.Ligine çıkaran Teknik Direktör Güngör Sürel vefat etti.

Merhumun Cenaze Namazı 3 Haziran Perşembe Günü Öğle Namazını Müteakiben Kanlıca Merkez İskenderpaşa Camiinde kılınıp Kanlıca Mezarlığına defnolunacak.


16 Ocak 1938'de Adana'da dünyaya gelen Güngör Sürel, Beyoğluspor Takımında uzun yıllar forma giymiş bir isim idi. Fiziki özelliğinden dolayı Arap Güngör olarak bilinen Güngör Sürel Hocamız 1985-86 Sezonunda Beykoz Takımı ile Şampiyonluk yaşamış ardından 1993-94 ve 1999-2000 Sezonlarında da görev yapmış idi.

Formasını giydiği Şekerspor Kulübünde Altyapı Antrenörü olarak Teknik Adamlık Serüvenini başlatan Sürel'i, daha sonra aynı kulüpte A Takım sorumlusu olarak görürüz.

Beykoz dışında Yalovaspor, Üsküdar Anadolu, Anadoluhisarı İdmanyurduspor, Gebzespor ve Bandırmaspor Kulüplerinde de Teknik Direktörlük görevinde bulunan Sürel özellikle İstanbul Futbol Dünyasının tanınan ve sevilen isimlerinden biri olmayı başarmış idi.

9 Sezon Beyoğluspor'da Sol Kanat ve Forvet olarak Forma giyen Güngör Sürel Aktif futbolculuk yaşantısını Ankara Şekerspor Takımında tamamlamış idi. Sürel Daha sonra Teknik Adam olarak Futbola hizmet etme gayretinde olmuştu.




Beykoz Takımında idmanlara çıksa da forma giymek nasip olmayan Güngör Sürel ileriki yıllarda bu kez aynı takım ile şampiyonluk yaşayacak ve Beykoz Spor Tarihine adını altın harfler ile yazdıracak isimlerden biri olmayı başaracaktı.

Güngör Sürel uzun zamandır Büyükada'da ikamet etmekte idi...


NOT : Fotoğrafların ikisini Dinyakos Sitesinden alıntı yaptık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder