3 Temmuz 2021 Cumartesi

BEYKOZ KİRAZI OLGUNLAŞIYOR, İHTİYAÇ SAHİPLERİ SEVİNİYOR


Beykoz’un doğal tarım bahçelerinde yetişen lezzetiyle namlı Beykoz Kirazı’nın hasadı başladı. Yaz güneşiyle kızarıp renk alan, ilçede tarımı ayağa kaldıran “Adil Sözleşmeli Tarım” Projesi kapsamında çiftçisine alım garantisi verilen 8 ton kiraz ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Beykoz Belediyesi’nin yerel markalı tarım ürünleriyle ekonomik kalkınmayı sağlamak üzere yaklaşık iki yıl önce hayata geçirdiği “Adil Sözleşmeli Tarım” Projesi kapsamında bu yıl ilk etapta aralarında Beykoz Kirazı’nın da yer aldığı 16 çeşit meyve ve sebze için alım garantisi verilecek.

Yaz mevsiminin gözde meyvesi “Beykoz Kirazı” bahçelerde olgunlaşmasının ardından, dalından taze taze toplanıp, şehrin dört bir yanındaki pazar ve market tezgâhlarında yerini alırken ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin sofraları da şenlenmeye başladı.     

Beykoz Belediyesi hasat zamanın gelmesiyle birlikte çiftçisinden aldığı kirazları ihtiyaç sahiplerine ev ev dağıtıyor, sözleşmeli tarımla hem çiftçinin hem de sosyal yardıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli kimselerin yüzü gülüyor.  

Çiftçi Mevlüt Artvinli:  Türkiye’nin En Kaliteli İhraç Kirazı Beykoz’da Yetişiyor”   

Cumhuriyetköy’de 25 dönüm arazi üzerinde kiraz bahçeleri kuran ve Beykoz Belediyesi’yle sözleşmeli tarıma imza atan Mevlüt Artvinli:  “Bahçelerimizde 2 bin 500 kiraz ağacı bulunuyor. Türkiye’nin en kaliteli ihraç çeşitleri olan, halk arasında iriliğiyle bilinen “Napolyon” diğer adıyla “Türk Ziraat 0900” ile İtalyan “Regina” cinsi kirazlar yetiştiriyoruz. Beykoz Kirazı son yıllarda lezzetiyle ün yaptı. Bir kez tadan başka kiraz yiyemiyor” diyor.  

Beykoz Balı Gibi Aranıyor

Bahçelerde, bitkileri iklim koşullarından korumak, verim ve kaliteyi artırmak amacıyla sadece faydalı güneş ışığını geçiren “Naylon Branda” tekniğiyle üretim yapılıyor.

Mevsim koşularına göre 20 tona kadar verim veren bahçelerde özel teknikle yetiştirilen Beykoz Kirazı, lezzeti ve parlak görünümüyle, karpuz, ceviz ve bal gibi ilçenin asırlık markaları arasında kendine yer buluyor.   

Beykoz Belediyesi, ay ortasına kadar devam edecek hasat boyunca, kurumda kaydı bulunan ihtiyaç sahiplerinin evlerine dağıtım yapacak.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder