29 Haziran 2021 Salı

BEYKOZ TAMAMEN " YAZ HAVASINA " GİRDİ !


1 Temmuz'dan itibaren kısıtlamaların, yasakların kalkması ile büyük bir yoğunluğun muhatabı olacak olan Beykoz'da hem vatandaşlar hem de işyerleri tamamen Yaz Havasına girmiş durumda.
 

Sahip olduğu güzellikler ve konumu ile İstanbul İlçeleri arasında çok özel bir yeri olan Beykoz İlçemizde Yaz Mevsimi hareketli başlarken, trafikte önemli duraklamalar da  yaşanmıyor değil. 




Özellikle yeni açılan Gümüşsuyu Sahilinde park eden araçlar nedeni ile zaten daraltılan  yollarda bir de duraklarda indirme-bindirme yapan Otobüsler nedeni ile uzun araç kuyrukları yaşanmaya başlandı.

Tabii ki sadece sahil ana arterlerde yaşanmıyor bu sıkıntılar... otoban yolu ile Yeni Riva Yolu güzergahı ile Beykoz'a gelenler özellikle akşam dönüşlerinde bir başka trafik kilitlenmesini de  burada yaşamakta.




Bütün bunlara karşın Beykozlular mümkün olduğunca araç kullanmadan sahillere, Beykoz Çayırı ve Korusuna adeta hücum etmekte. Düğünlerdeki gevşemeler nedeni ile de hem Tekne Sahipleri hem de Kır Düğün İşletmelerinde yoğunluk gözlemlenmekte.




Beykoz Sahilindeki Kafe ve Çay Bahçelerinde ise akam güneşi batması ile oturacak yer kalmıyor. 1 Temmuz'dan itibaren insanların gece yarılarından sabaha kadar sahilde serinlemeye çalışacakları geçmiş yıllardaki yaşanmışlıklardan bilinmekte.

Öte yandan Anadolukavağı, Poyrazköy ve Riva'ya yüzmeye gidenler geçen sene denize fazla girememenin acısını çıkaracağa benziyor. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder