6 Temmuz 2021 Salı

TALİP ERCAN, " BEYKOZ MASTERLER-VETERANLAR FUTBOL DÜNYASININ MERKEZİ OLDU "


Türkiye Genelinde bir araştırma yapılsa ortaya çıkacak bariz bir gerçek var ki o da Beykoz bu kez farklı bir alanda Türkiye'de Lider konumuna gelmiş durumda...

Beykoz İlçesi İstanbul genelindeki ilçeler dikkate alındığında sahip olduğu fiziki ve doğal avantajları ile dikkat çekmesini bilmekte idi.



Bu sebepledir ki ilçemizde futbol artık tam anlamı ile bir yaşam tarzı, öncü spor dalı olmakta.



Tabii ki futbol demişken bugün resmi müsabakalara katılım sağlayan o kadar fazla kulüp ve yaş kategorisi takımlarımız var ki...

Hatta Beykoz Türkiye'de bir ilçeden 3 ayrı takım ile TFF Bölgesel Amatör Ligde Temsil edilen belki de tek ilçe.



Bunun yanı sıra Masterler-Veteranlar Kategorisinde Türkiye'de öncü ve ilk kurulan resmi kulüplerden birini yani Beykoz Masterler Spor Kulübünü de bünyesinden çıkarmıştır.



Bırakın bir ilçeden o kadar çok Masterler-Veteranlar Futbol Takımını , aynı mahalle sınırlarında bile farklı kulüplerin, takımların kurulduğuna şahitlik edilmekte.



Beykoz'da bu işin çok ama çok öncelere dayanan bir geçmişi var...İstanbul'un devamlılık sağlanan ilk futbol turnuvalarında da Beykoz ilçemizi görmek mümkün...

Kelle İbrahim Turnuvası, Beykoz Futbol Turnuvası, Mesudiye Köyleri Dostluk Turnuvası, Ortaçeşme Turnuvası gibi İstanbul'da dikkat çeken turnuvalara ev sahpliği yapmıştı Beykoz...



Özellikle Beykoz Köylerarası Futbol Turnuvasına ayrı bir pencere açmak gerekecek gibi...

1970'li yıllarda zirve yapan, 1980'lerde ise artık markalaşmış bir turnuva konumundadır, Köyler Arası Turnuva...hafta içi tarlada, bahçede ya da değişik fabrika ve iş kollarında çalışan Beykozlular ve Köylüleri için müthiş bir heyecan yaratmakta idi bu güzel organizasyon.



Aradan geçen yıllar zarfında hedeften biraz şaşılsa  şampiyonluk kazanmaya odaklanılsa da heyecan aralıklarla günümüze kadar geldi.

Neyse uzun uzadıya konuyu fazla dağıtmamakta fayda var...diyeceğimiz o ki bugün Masterler-Veteranlar düzeyinde birçok lig maçları oynanırken, bunun bir anlamda ilk örnekleri Beykoz ilçemizde yaşanmıştı.



İfade ettiğimiz gibi Beykoz İlçemizde ilk Masterler-Veteranlar Futbol Takımı bir kulüp kimliği ile ilk kez Beykoz Masterler ile yaşanmıştı. Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Beykoz Futbol Takımında iki ayrı kategoride hem Profesyonel hem de Amatör Takımda Şampiyonluk yaşamış Zafer Baş, ve Turnuva organizasyonu denince Beykoz'da ilk akla gelen isimlerden Hakkı Baş ve bir grup futbol sevdalısı tarafından kurulan bu kulüp daha sonraları bünyesinde 4-5 farklı takım ve kulüp çıkaran özelliğe de sahip idi.



Bugün Beykoz'da Resmi olarak Veteranlar-Masterler Liglerinde mücadeleye çıkan o kadar çok takımımız oldu ki  hatta her sene bunlara yeni ilaveler de olmuyor değil.



Beykoz İlçesinin bilinen en eski futbol turnuvası olan Kelle İbrahim Turnuvasının uzun yılların ardından 8 sene önce bu kez Masterler-Veteranlar düzeyinde yeniden başlaması ile birlikte bu yeni dünyanın öncü konumuna geldi Beykoz...



Şu anda bir birinden farklı adlar altında birçok Veteranlar-Masterler Ligleri oynanmakta, Antalya'da ve değişik kentlerde ise Türkiye Şampiyonları yapılmakta.

Kim ne derse desin Beykoz bu alanda da öncü konumunu tescillemiş durumda, hatta ilk kurulan Federasyonun da Kurucu Üyesi olan bir Beykoz Masterler Kulübü gerçeğini de hatırlatmakta fayda var.



Bazıları zamanla değişik isimler alsalar da Beykoz Masterler Sk, Göllü Masterler, Boğaziçi Masterler, Paşabahçe Masterler, Paşabahçe Masterler 80, Yeni Nesil Masterler, Beykoz Ayyıldız Masterler, Beykoz Rizeliler Masterler, Ortaçeşme Masterler resmi lig maçlarında boy gösteren, sahaya çıkan takımlarımız olmuş durumda.

Öte yandan Türkiye'de Süper Lig altı liglerde özellikle de Amatör Liglerde futbol kalitesi düşüşe geçerken yeni yıldız, gözde ise Veteranlar-Masterler Ligleri olmakta...

Ben son olarak bu işe gönlünü koyup lig maçları düzenleyen bu yeni sektörün öncüleri Kenan Gürsu, Füsun Erayla, Ufuk Gersman ve işin Antalya Ayağında müthiş işler başaran Ayhan Dolma ve adlarını unuttuğum nice gönül erlerine selam ve saygılarımı gönderiyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder