9 Temmuz 2021 Cuma

ÜMİT YILMAZ , " BİR ALLAH RAZI OLSUNU BİZE ÇOK GÖRDÜLER!!! "


Bu yazıyı yazıp yazmama konusunda o kadar kararsızdım ki yazsam mı yazmasam mı diye uzun süredir düşünüp duruyordum.

Bugün gazeteci abim,dostum,üstadım Erha Beykoz Sitesi Sahibi Talip Ercan'ın sosyal medya hesabından vefasızlıkla alakalı sözlerini okuyunca yazıyı yazmaya karar verdim.
Talip abi neredeyse 30 yıldır basın sektöründe spor dünyasının nabzını tutan bir isim. Beykoz da sayabilecek birkaç markadan birisi. Beykoz da sporu daima gündemde tutan kıymetli bir isim.
Yazısında ilçedeki özellikle spor dünyasından sitem etmiş. Vefasızlıktan bahsetmiş satır aralarında. Bende buna bir nebze katkı sunmak için birkaç satır yazayım dedim.
Bende hasbelkader 6 yıldır basın sektörünün içerisinde bulunuyorum. Bugüne kadar çoğu sportif konularla alakalı 400 civarında köşe yazısı yaklaşık 3000 civarında spor haberi, araştırma ve analiz yapmış bir insanım.
Talip abinin vefasızlık sözlerine sonuna kadar katılıyorum. Evet spor dünyası maalesef vefasız. Bir teşekkürü, Allah razı olsunu esirgiyorlar bizlerden. İnanın çok şey istediğimiz yok. Para istediğimiz yok. Para peşinde de değiliz. Olmadıkta. Olsak bugün maddi manada çok daha iyi yerlerde olurduk. Bu iş zaten para kazanmak için yapılacak bir iş değil. Bir gönül işi.
Bu 6 yıllık süre zarfında kendi cebimden harcadığım para inanın 4-5 maaştan fazladır. İnanın para derdinde değilim. Hiç bir zamanda olmayacağım. Bu işten keyif aldığım müddetçe de yapmayı düşünüyorum. Hiç bir şey yapamazsam vakit buldukça köşe yazısı yazarım.
İnanın bu süre zarfında kimsenin ne bir yemeğini yedim. Ne de bir çayını içtim. Menfaat peşinde dedirttirmemek için herşeyi cebimden karşıladım. Bizimkisi gönül işi. Bizimkisi bir sevda. Sevmeden bu işi zaten yapamazsın. İnsanların saygısı bence her değerin üzerinde.

Son iki yıl haricinde önceki 4 yılda neredeyse 1000 civarında maç izledim. Beykoz'da neredeyse her kulübün sayısız haberini yaptım. Açıkça söyleyeyim. Bir teşekkürü çok gören çok insan ve yönetici gördüm.
Teşekkür eden çok güzel insanlarla ve yöneticilerle de tanıştım. Allah hepsinden razı olsun. Bu sayede bir çok abi, kardeş, arkadaş kazandım.
Tekrar söylüyorum. Benim haber yaparken para kazanayım diye bir derdim hiç olmadı. Tek derdim Allah razı olsun kardeşim. Sağolasın dedirttirmek, dualarını almaktı. Sağ olsunlar. Bunu diyenlerin yanında demeyenlerde oldu. Bırakın Allah razı olsunu yolda görüp tanımazdan gelenlerde hiçte az değil.
Bir gazetecinin en büyük motivasyonu çevresindeki haberlerini yaptığı insanların verilen emeğe değer ve saygı göstermesidir. Bunu görmeyen gazeteci motivasyonunu, yazma, haber yapma isteğini ve şevkini zamanla kaybeder.
İşte vefasızlık derken anlatmak istediğim buydu dostlar. Yaz demedik, kış demedik. Koştuk, koşturduk, çabaladık. Peki sonucunda ne mi oldu?
Bunca emeğe karşılık bir Allah razı olsunu bile bize çok gördüler.
YAZI:Ümit YILMAZ 9 TEMMUZ 2021 CUMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder