5 Temmuz 2021 Pazartesi

ÜMİT YILMAZ YAZIYOR..." ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINA DOKUNMAK!! "


Hayattaki en değerli varlıklarımızdır çocuklarımız. Belli bir yaştan sonra sadece onlar için yaşarız. Yılın 365 günü bir an olsun aklımızdan çıkarmayız.

Güzel bir gelecekleri olsun diye yeri gelir kendimizi paralarız. Yemeyiz yediririz. Giymeyiz giydiririz. Çocuklarımız adeta nefesimizdir. Soluğumuzdur. Onlar olmadan onları düşünmeden nefes alamayız. Onların iyi bir birey, iyi bir insan olması için gecemizi, gündüzümüze katarız. Varımızı, yoğumuzu ortaya koyarız.
Bizler anne babalar olarak çocuklarımızın hayatına dokunmalıyız. Onları spora, sanata, manevi alanlara yönlendirmeliyiz. Okumalarını teşvik ederken sosyal hayatlarına da katkı sunmalıyız. Sağlıklı yaşamaları, sağlıklı düşünmeleri, kendilerini toplum hayatında daha iyi ifade etmeleri için sosyalleşmelerini sağlamalıyız.

Hepimiz çok zorlu bir pandemi sürecini yaşadık. Yaşamaya da devam ediyoruz. Aşıyla birlikte hayatımızda biraz normale dönmeye başladı. Neredeyse 16 aydır adeta evlerimize hapsettiğimiz çocuklarımız yavaş yavaş dışarıya çıkmaya başladılar. Bir yılın üzerinde neredeyse hiç bir şey yapamayan çocuklarımız sosyal anlamda bir yoksunluk yaşıyorlar.

Birçoğu bilgisayar başında oturmaktan aşırı kilo aldılar. Hareketsizlikten vücutlarının dengesi bozuldu. Ruhen ve zihinsel olarak çok yoruldular. Bunaldılar. Sıkıldılar. Şimdi bu çocuklarımızı yeniden toplumsal hayata katma zamanı.
Bununda pek çok yolu var. Çocuklarımızı spor okullarına yada kulüplere yönlendirebiliriz. Çocuklarımızı tiyatro ve oyunculuk eğitimi veren yerlere yönlendirebiliriz. Çocuklarımızı müziğe yönlendirebiliriz. Bir müzik aleti çalmasını sağlayabiliriz.
Manevi alanlara (Kuran Kurslarına) yönlendirebiliriz. Topluma, hayata katılmalarını kolaylaştırabiliriz. Biz büyük insanlar işe giderek bir şekilde hayatın içinde kaldık. Az da olsa nefes aldık. Ya çocuklarımız?

Onlar çoğu zaman bundan mahrum kaldılar. Bu süreci kurallara uymayıp bir şekilde dışarıda geçiren istisna çocuklarda vardır muhakkak ki. Ama çocuklarımızın büyük çoğunluğu kapısının önünden bile ayrılamadı.
Gelin çocuklarımızın hayatına dokunalım. Gelin onların hayata katılımını kolaylaştırmak için onları sosyal aktivitelere yönlendirelim.
Gelin kaybettikleri 16 ayı onlara geri kazandıralım. Spor, sanat yada başka faydalı etkinliklerle onların hayatına dokunalım. Onlara nefes olalım.
Yazan: Ümit YILMAZ
05 Temmuz 2021 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder