25 Ağustos 2021 Çarşamba

AKBABA'NIN MEŞHUR ÇINARLI KÖY KAHVESİ YENİLENİYOR


İstanbul’un leziz kaynak suları, piknik alanları ve ceviziyle ünlü Tarihi Akbaba Mahallesi’ndeki  meşhur Çınarlı Köy Kahvesi aslına uygun hazırlanan projeyle yenileniyor.

Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki tarihi ve turistik mekanları güzelleştirmek amacıyla yürütülen çalışmayla Akbaba’nın yakın tarihinde önemli yer bulan köy kahvesi aslına uygun şekilde yeniden ilçeye kazandırılıyor.   



Akbaba’nın son 70 yılına tanıklık eden çınarlı kahve özellikle yaz aylarında huzurlu ve serin ortamıyla civar köylerde yaşayanların, ilçeye gelen ziyaretçilerin, köy güzergâhından geçen sporcuların ve turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Bahçesinden Ihlamur Kokuları Yükseliyor

Yaşlı çınar ağaçlarının gölgesinde kurulan kahve, bahçesindeki atkestanesi ve ıhlamur ağaçlarıyla da ilgi görüyor. Müdavimleri her bahar ve yaz aylarında bahçesinden yükselen ıhlamur kokuları eşliğinde çay içmek ve dinlenmek için kahveye geliyor.

Köyün yakın tarihinde milli bayram kutlamalarından toplu sünnet düğünlerine kadar önemli sosyal olaylara, ailecek gelinen gazino akşamlarına şahitlik eden mekân, yürütülen çalışmayla sakinlerini artık bakımlı yüzüyle ağırlayacak.

Neler yapıldı?

Beykoz Belediyesi, Akbaba’ya yenilik katan proje kapsamında yıllar içinde eskiyen yapıyı güçlendirdi, binanın tavanı yükseltildi, ziyaretçilere aydınlık ve ferah bir ortam sağlandı.

Mekâna kahve ve çay ikramı için yeni bir mutfak ile 2 tuvalet ilave edildi, kapı ve cam doğramaları yenilendi.

Akbaba Köy Meydanı tarihi kahvenin yenilenmesiyle bakımlı ve estetik bir görünüme kavuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder