22 Ağustos 2021 Pazar

PAŞABAHÇE'NİN EFSANELERİ KULÜP GENEL KURULU ÖNCESİNDE BULUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ


Beykoz İlçesinin köklü Kulüplerinden olan Paşabahçe Spor Kulübünde Eylül Ayının ilk haftasında gerçekleşecek olan Genel Kurul öncesinde yönetime aday olan Hüseyin Ozansoy ve ekibi kulübün efsaneleşmiş isimleri başta olmak üzere camianın tanınmış simaları ile bir araya geldi.



Çubuklu-Dedeoğlu'nda bulunan Özdemir Halı Saha Tesislerinde yapılan toplantıda Paşabahçe Spor Kulübünün daha iyi yerlere gelebilmesi için düşünülen Yönetim değişikliği kapsamında katılımcılar görüş-alışverişinde bulunurlarken programda söz alan bazı katılımcılar tam anlamı ile bir nostalji turu yaptı.



Paşabahçe Spor Kulübünde sporculuk kariyerleri olan olsun camiada önemli tanınırlığı bir hayli fazla olan isimlerden ilginç lakaplı birçok sima da Başkan Adayı Hüseyin Ozansoy'u yalnız bırakmadı...Filinta Yusuf, Tarzan Mehmet,Sarı Cengiz, Parlak Hasan, Kinova Ender, Avanta Kemal, Ceyar Hüseyin, Molla Nevzat, Parlak Hüseyin ve Kel Selami bu anlamda güne renk katan isimlerdendi.

Alpaslan Özgül, Selami Güroğlu ve Başkan Adayı Hüseyin Ozansoy kendilerine ayrılan ayrı bölümden konuşmalarını yaparlarken programda konuşma yapan isimler ise Yusuf Sarıkaya, (Sarı ) Cengiz Yörür, Kaleci Fikri Türkmen, İhsan Meriçer, Asım Özdemir, Lütfü Soyer, Kemalettin Erkan, Hasan Yüce idi.

Paşabahçe Spor Kulübü Başkan Adaylığını bu toplantı ile birlikte resmi anlamda da açıklamış olan Hüseyin Ozansoy, bir süredir Paşabahçe Spor Kulübüne ait yönetim hataları nedeni ile eski sporcular başta olmak üzere camiada bir hoşnutsuzluğun olduğuna dikkat çekerken,

 " Biz bu durumu birkaç senedir arkadaşlarımız ile buluşmalarımızda konuşmakta, ne tür çareler üretilebileceği konusunda görüş ve düşüncelerimizi paylaşmakta idik. Sonuçta ortak bir mutabakat ile benim adaylığım üzerinde karar kılınmış oldu. Ben bu çalışmalara bir abi olarak katkıda bulunma niyetindeyim, emekliyim ve Kulübümüz için gerçekten de elini taşını koyacak arkadaşlarımızdan oluşacak bir yönetim listemiz hazır. Paşabahçe Spor Kulübünü eski şaşalı günlere döndürmek için adayız "  diye konuştu.

YENİ OLUŞUMUN ÖNCÜLERİNDEN ALPASLAN ÖZGÜL ERHA BEYKOZ'A KONUŞTU

Paşabahçe Spor Kulübü Kongresi için liste oluşturma çalışmalarında ön saflarda yer alan Alpaslan Özgül ise ERHA BEYKOZ'a yaptığı Özel Açıklamada  toplantıda ifade ettiği cümlelere de atıfta bulunurken " Maalesef  karşımızda kötü yönetilen bir kulüp var...yıllarca kendi altyapısından yetişen ağırlıklı futbolcular ile mücadele eden takımın yerine birkaç isim dışında hepsi yabancı sporcular ile devam edilmekte. Öte yandan kulübün gelir getiren birçok yeri bulunmasına karşın kamuoyunda borçların yoğun biçimde dile getirilmesi de bizleri üzmekte. Üstelik bu işe akıl-sır erdiremiyoruz, bu kadar gelir getirici kalemi olan bir kulüp Pamdemi sürecinde oynanmayan bir lig de dikkate alındığında bu paralar nereye gitmekte. Eskiden Kulübün üst katında spor salonumuz vardı...hatta Beykoz İlçesindeki birkaç spor salonundan biri konumunda idi. Burada Basketbol, Voleybol Takımlarımız antrenman yapardı...kapatılıp önce restoran-kahvehane, ardından düğün salonu yapıldı. Türk futbolunda özellikle altyapı takımlar düzeyinde marka olan bir Paşabahçe'den ligden düşmemek için mücadeleye çıkan bir takıma gelindi. Semtin çocukları kendi kulüplerine küstürülmüş durumda, altyapıda forma giyen futbolcuların bile A Takıma yükselebilme şansları azaldıkça azalmış durumda. Ben  yıllarca formasını giydiğim Paşabahçe Spor Kulübüne üye olamıyorum, bunun nedeni ne yönetimi ve yönetim anlayışlarını eleştirmek. Paşabahçe Camiasında kin güdülemez, kişileri sevmeyebilirsiniz ancak buna üye yapmayarak karşılık verme lüksü olmamalı. Ben bu Kongrede oyumu kullanamayacağım, hatta bazı arkadaşlarımı diyor ki sen Kongreye bile giremezsin nedir bu çaba, çalışma? diye...Paşabahçe bizlere babalarımızdan miras kalan bir anı, yaşam şekli...bu varlığımızın, değerimizin günden güne erimesine gönlümüz razı değil Bu sebeple ki Hüseyin Ozansoy Abimizin Başkanlığında oluşturulan listeye her türlü desteği vermeye hazırım ve benim gibi de düşünen çok sayıda Paşabahçeli var. Biz bugün bu toplantıda Paşabahçelilik ruhunun geri gelebileceğine şahitlik ettik, bazılarının nostalji yapıp ayrılmışlar diye sarf edeceği cümlelere takılıp kalmayacağız." 

Paşabahçe Sevdalılarının buluşmasında söz alan isimler yeni oluşumun hayırlı olması dileklerini iletirken kendi görüş açılarını da katılımcılara aktardılar. Zaman, zaman geçmiş yıllara ait maç anılarının da dile getirilme anları ise ilgi ile takip edildi.

Programda ortaya çıkan ilk somut yapılması gereken iş ise Genel Kurul öncesinde Hazirun Listesinin kendilerine de en kısa zamanda iletilmesi idi. Hatta bu konuyu gündeme taşıyan eski kaptanlardan Yusuf Sarıkaya mutlak surette yasal şartlar da incelenmek kaydı ile Hazirun Listesine ulaşılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapıp " Yoksa havanda su dövme durumu söz konusu olacaktır " dedi. 

Sarıkaya Yönetime talip olunurken bir başka bilinmesi gereken konunun kulüp bütçesi olduğuna dikkat çekip, " Kongrede açıklanmasına açıklanacaktır ancak kulübün mali yapısı hakkında bilgi edinmek, sahibi olmak da diğer bir zorunluktur " dedi.


 Öte yandan toplantıda Hüseyin Ozansoy'un listesinin okunması da gündemde iken bazı katılımcılar bunun ileriki aşamalarda kamuoyuna sunulması önerisi getirince kabul gördü. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder