2 Ocak 2022 Pazar

ÜMİT YILMAZ, "YENİ BİR YIL, YENİ UMUTLAR..."


Beykoz İlçesinde Amatör Liglerin nabzını tutan güçlü kalem Ümit Yılmaz 2022 yılının ilk dakikalarında okuyucuları için yeni makalesini yazdı....İşte Yılmaz'ın kaleminden dökülenler...

Birkaç dakika önce yeni, yepyeni bir yıla girdik. Yeni yıl yeni umutlar, yeni dilekler ve istekler demek hepimiz için, insanlık için. Bir yılı daha geride bıraktık. Bir yıl daha yaşlandık. Ben 46 oldum. Kimimiz 55 kimimiz 70 kimimiz 25 olduk.

Zaman su gibi akıyor. Yetişemiyoruz hızına. Her yeni yıla girerken bu yıl şunu yapacağım. Bunu yapacağım diye planlar, programlar yapıyoruz. Tabii ki dediklerimizin bazılarını yaparken zamanın hızına ayak uyduramadığımız için pek çoğunu yapamayıp bu umutlarımızı, planlarımızı yeni yıla bırakıyoruz.

Yeni bir yıldan neler istenir ki herkes mutlu olsun, huzurlu olsun, başta kendimiz, ailemiz, dostlarımız ve tüm insanlık sağlıklı olsun. Barış ve kardeşlik içinde yaşasın. Dünyada savaşlar bitsin. İnsanlar bir avuç toprak, bir parça ekmek için birbirini öldürmesin. Nefret tohumu yerine sevgi tohumu ekilsin. İnsanlar birbirine sevgiyle, samimiyetle, dostluk ve kardeşlikle baksın. Güçlü olan zayıfı ezmesin. Zengin olan fakiri ezmesin. Bir parça ekmek, bir bardak su eşit paylaşılsın. Güneş her gün insanlığın, insanların üzerine daha bir parlak doğsun. Hüzünler, acılar son bulsun.
Çocuklar, çocuklarımız sevgiden ve şefkatten nasibini fazlasıyla alsın. Kötülükler çıksın hayatımızdan. Umutlarımız her doğan günde daha fazla artsın. Sevgi kuşatsın gökyüzünü. Yeni yıl yeni bir başlangıç olsun hepimizin yaşamında. İnsanlığın üzerindeki hastalık ve savaş gibi belalar, musibetler kalksın, yok olsun yeni yılla birlikte.
İnanın çok şey istemiyorum. İnsanlıkta çok bir şey istemiyor. Kardeşçe yaşamak istiyor. Birbirini seven, birbirinin hatasını örten, birbirine sıkı sıkı sarılan insanlar istiyor. Olmayacak istekler, dilekler, dualar değil hiçbirisi. Yeter ki insanlar yapmak istesin. Yeter ki insanlık yolunu, yönünü doğruluk tarafına çevirsin.
Yeni yıl, yeni umutlar. Yeni hayaller. Yeni beklentiler. Yeni yılınızın hepinize hayırlar getirmesini, sağlıklı, mutlu, ve huzurlu bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.

İnşallah yeni yıl hepimizin istediği, insanlığın dileklerinin gerçekleştiği, hayallerin gerçeğe dönüştüğü, yüzlerin güldüğü bir yıl olur. Sevgiyle ve muhabbetle kalın.
Yazı: Ümit YILMAZ 01 Ocak 2022 Cumartesi Saat:00:45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder