3 Şubat 2022 Perşembe

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI MURAT AYDIN iLÇE YEREL MEDYA TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ


Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın uzun zaman sonra Pandemi Sürecinde bir araya gelemediği İlçe Yerel Medya temsilcileri ile bir sohbet toplantısında buluştu.

Beykoz Belediyesi’ne ait Alibahadır Mahallesindeki Kemankeş Restoranda yapılan basın toplantısında açıklamalar yapan Murat Aydın kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

Görele Mahallesinde planlar bitti

Beykoz’da son günlerin tartışma konusu olan imar planlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Aydın, “Görele Mahallesi’nde imar planlarının bittiğini ifade ederek, doğal sit alanı daha fazla olamaz. Bitişik nizam bir sürü bina yapalım desek, ortada Beykoz olmaz. Bakanlık dahil ilerleme yaşanıyor. Beklentinin karşılamadığı bir yer” şeklinde konuştu.



Beykoz’un gündeminin imar planları olması gerektiğini ifade eden Murat Aydın, “biz bizi ilgilendiren tarafı ile çalışıyoruz. Sit alanı olan bölgelerde yetki yüzde 60 İBB’de, yüzde 40 Çevre ve Şehircilik Bakanlığında. Her iki kurumda da planlarla ilgili takibi yapıyoruz” dedi.

Ruhsat vermeye başlandı

Başkan Aydın şöyle devam etti:

41 milyon metrekare temel 5 tane Bayrampaşa demek. Sürecin tamamlandığı yerlerde ilk kez ruhsat verilmeye başlandı. Biz plan yapan değil, plan yapılması için çalışan bir kurumuz. İlçenin kabul ve ret etme hakkı yok.

1996’dan beri doğal sit alanı. Adı değişse de yetki onlarda. Seçilmiş belediye başkanı parti farkı gözetmeksizin bu gibi durumlarda sürece dahil edilmeli. Bazı bölgeler esnetilmeli. Biz ruhsat verirken, plana göre veriyoruz. Ruhsat tabiat varlıklarını koruma kuruluna gidiyor. Büyük sitelerde gitmemeli.

Kar mesaisi

Ben beş dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Birkaç kez bunu yaşadım. Kiminde yetersiz kalında, kimindi iyi organize olundu.

Meteoroloji hava tahminlerini paylaşıyor. Belediye Başkanı olarak 1-2 gün önceden benim şahsıma gönderiyor. AKOM olağanüstü durumda toplantı yapar. Bu yapılmadı. Herkes sahipsiz bir şekilde hareket etti. Hal böyle olunca AFAD devreye girdi. 20 yıldır gördüğümüz usul uygulanmadı.



İşten çıkarılan işçiler

Geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediyesinden çıkarılan işçiler ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Başkan Murat Aydın konun kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmaya çalışıldığını vurgularken çıkarılan işçilerin uyumlu, disiplinli çalışmadıkları için bu kararı uyguladıklarını sendikal bir zorlama olamayacağını Beykoz Belediyesinde zaten iki farklı sendikaya bağlı işçilerin bulunduğuna dikkat çekerek açıkladı.

Tokatköy Kentsel Dönüşüm konusu...

Beykoz gündemini işgal eden bir diğer konu olan Tokatköy Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin yaşanan süreci uzun uzadıya teknik detayları ile anlatan Başkan Aydın, en son olarak 5-6 öncesinde projenin yeniden hayata geçirilmesi durumunun ortaya çıktığını ve bunu herkesin de bildiğini söyleyen Başkan Murat Aydın, " Nitekim CHP Beykoz İlçe Başkanı da dahil olmak üzere pek çok kesimden projenin hayata geçirilmesi yönünde talepler gelmiştir. Birkaç kişinin yaratmaya çalıştıkları algı yanlıştır, burada vatandaşlar lehine bir durum söz konusu. Burada kamu 300 milyonluk bir zararı dahi göze alarak projeyi hayata geçirmekte. Hesaplamalara göre 250-300 bin lira dolayında bir rakam hane sahipleri için çıkmıştır. Beykoz Belediyesi olarak vatandaş lehine hareket edip buradan kar edebilecek iken tapuları üzerimize aldık, proje sonrası tapulu, imarlı bir durum vatandaşlar için geçerli olacak Tabiri caizse burada oturan vatandaşlara piyango vurdu diyebilirim. Proje en geç İlkbaharda başlar ve bir buçuk iki yılda tamamlanır. Şunu da söyleyeyim vatandaşlar farklı bir şekilde olsa idi inşaat sürecinde evlerini boşaltıp, başka bir yerde kirada oturmayacak mıydı? Bu konuya ilişkin her şeyi herkes biliyor...2 kısım karşı çıkan var bunlardan ilki bu projenin yapılmasını istemeyenler ile kendilerine ayrıcalık tanınmasını isteyenler...az sayıdaki insan milletin kafalarını bulandırmakta...evler boşaltılmazdan da inşaata başlama şansımız da yok ki...100 metrekaresi 700 bin liraya malolacak yer için biz 300 bin lira alınacak diyoruz. Bu öte yandan normla bir kentsel dönüşüm de değil malik kısmında Beykoz Belediyesi yazıyor. Biz kendi alacağımız bedelden vaz geçmiş yarısını alacağız derken birileri ortalığı bulandırma düşüncesinde." dedi.

Beykoz Özgün Haber Gazetesinden Sedat Dalar'ın bugün konuyu bizlerin de anlayabileceği şekilde çok iyi anlattınız fakat vatandaşlara bu şekilde anlatılma yolunda bir sıkıntı mı var? iletişim noksanlığı mı var? sorusuna yanıt olarak Murat Aydın şu yanıtı verdi, " Herkes konuyu biliyor, 600 kişiden 17 kişi itiraz ediyorsa demek ki burada sıkıntı yok...hatta insanlar bize ulaşıyor ve ne olur bu projeden vaz geçmeyin diyorlar, buna dediğim gibi CHP Beykoz ilçe Başkanı da dahil...bakın bu rakamlar düşük iken aradaki fark üst, pahalı kentsel dönüşüm projelerinden gelen kaynak paraların kullanılması ile makul bir seviyelere gelmiş, Beykoz bu anlamda çok şanslı bir ilçe haline gelmiştir."

Yeniden aday olacak mı?

Seçim döneminde Beykozlulara verdiği sözleri yerine getirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Murat Aydın, " Benim birey olarak yaşam felsefem şu ki bulunduğum konumda noktada işimi en iyi şekilde yapmak isterim. Sözlerimin çoğunu yerine getirdim, ömrüm olura diğerlerini de yerine getireceğiz. Bizlere eleştiriler gelebilir, ben bunları olumlu buluyorum, hedeflediğimiz şekilde yürüyoruz. Programımda olan bazı yapamadıklarımız da olabilir , farklı kurumları ilgilendiren konular ortaya ( İBB de farklı bir parti var yorumlaması ile )  da çıkmadı değil. Beykoz'da AVM yok yapılmalı istekleri vardı biz konuyu Sokak AVM'si olarak gördük,24 saat açık mekanlar olacak dedik... bugün sahilde yapmış olduğumuz çalışmalar ile 2 kilometrelik günün her saati insanların görülebildiği bir yer ortaya çıkardık Beykozluları çok seviyorum..." 

Başkan Murat  Aydın'ın bu aktarımları önümüzdeki seçimler için yine aday olacağı yönündeki iddiaları güçlendirecek nitelikte idi...

Başkan Murat Aydın, Beykoz Ses Gazetesinden Tayyar As'ın görüşü ve sorusu üzerine eki Paşabahçe Cam Fabrikası Sahilindeki düzenleme alanının bir kısmını Türkiye İş Bankasından alınan izin ile yaptıklarını söylerken diğer kısımlar ise kamu mülkiyetinde olan yerlerdi diye açıklamada bulundu. Yine aynı soruda geçen Torunlar Firması tarafından ihale ile alınan eski Tekel Fabrikası arazisinin görüntüsünün yakışmadığı görüşüne, " Bu konuda İBB, Boğaziçi İmar izinleri verebilir, ticari, turizm alanı ruhsatını da biz vermiyoruz. Alan firma şimdi yapmamış olabilir, ileride yapabilir bu konuda kendileri ile bir görüşmemiz olmadı. Eski Deri Kundura Fabrikası örneği ortada, orası da satıldıktan sonra özel sektöre geçti, orada kurulu platolar ile dizi sektörünün birçok örneği burada çekilmekte " diye yanıt verdi.

Beykoz Doğuş Haber Ozan Derviş ise Murat Aydın'a Beykoz Belediye Başkanlık sürecinde yapmış olduğu çalışmaların, ortay çıkan projelerin tamamını bir günde görme ve kamuoyuna aktarma düşüncesi karşında Başkan Aydın buna bir gün yetmez yanıtını verdi. Derviş Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı M.Hanef Dilmaç'ın yapılan bir toplantı sonrasında Beykoz'a yeni bir hastane yapılacağı yönünde Bakanlık nezdinde bir durumun ortaya çıktığını söylerken Başkan Murat Aydın Türk-Alman Üniversitesi yanındaki arazide bu hastanenin yapılacağı uygun alanın bulunduğunu söyledi ve bu konu üzerinde çalışmalar da yapılmakta bilgisini aktardı. Sağlık Bakanlığı ile bu konuda görüşmelerin yapıldığını hatırlata Başkan Aydın Devlet Hastanesinin aynı yerinde hizmet vermeye devam etmesini istediğini söyledi. Aydın, Türk Alman Üniversitesi yanındaki Milli Eğitim Bakanlığına ait arazinin 50 bin dönümlük yerinin Sağlık Bakanlığına geçirilmesi sonrasında bu projenin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Ozan Derviş'in Anadoluhisarı'ndaki Marmara Üniversitesi yerleşkesinin kalkacağının belli olduğunu buraya bir Spor Üniversitesi mi yapılacak sorusunu cevaplayan Başkan Aydın, " Marmara Üniversitesi için Kartal-Maltepe dolaylarında çok güzel olağanüstü bir Kampüs yapıldı. Burasının boşalması sonrasında başka bir devlet Üniversitesine verilebilir.  Ben bugünkü sohbetin başında da ifade ettiğim gibi bir Spor Üniversitesi Beykoz'a yakışır ve bunun için de Marmara Üniversitesinin boşaltacağı yere değil de Riva'ya yapılmasının daha uygun olacağı düşüncesindeyim. Burada TFF ve diğer birimlerinin yerleri mevcut öte yandan su sporları içinde değerlendirilebilecek çok uygun alanları var, Riva zaten bir spor üssü gibi oldu " dedi. 

Beykoz Güncel Gazetesinden gelen soru üzerine Anadolufeneri'nde Balıkçı Barınağının İBB tarafından onaylandığını söylerken konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile bizzat görüşmelerinin devam ettiğini ve sürecin hızlandırıldığı cevabını veren Başkan Aydın bu konuda net bir takvim belirtemeyeceğini söyledi.


Beykoz Özgün Haberin Beykoz Çayırı Millet Bahçesi projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Başkan Aydın, " 38 bin metrekareden, 95 bin metrekareye çıkacak bir proje olacak. Cami yıkılıp yenide yapılacak, futbol sahasının yerine yeni bir saha yapılacak. Bu sene içinde başlayıp bitecek bir proje olacak " dedi. 

Kavacık'da yıkılan Hasan Yavuz Caminin yerine yapılacak yeni cami ile ilgili cami vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte görüşmelerin devam ettiğini alanın Diyanete dolayısı ile de kamuya devredilmesiyle çalışmanın başlayacağı bilgisini verdi. Yine Özgün Haber Sahibi Sedat Dalar'ın sorusu üzerinde Beykoz Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Tiyatro Oyunları için rezervasyonlar yapanların gelmemesi nedeni ile Türk Tiyatrosunun usta isimlerinin üçte bir oranda dolu salonda oyunlarını oynadıklarını söyleyip bu  konuda bilet alıp da gelmeyenler için bir müeyyide uygulanması talebini Başkan  Murat Aydın not aldı.

Son bölümde ise Dost Beykoz Spor Müdürü Talip Ercan, TFF Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Beykoz 1908 A.Ş. Takımındaki futbolculara, Beykoz Belediyesinin birçok yerde dağıtımını yaptığı yemek dağıtımının yapılabilmesi için kendisine iletilen mesajı Başkan Murat Aydın'a aktarırken, " Bu takımın oyuncuları Beykoz İlçesini de temsil etmekte, yönetim ile aranız iyi olmayabilir, farklılıklar olabilir ancak bu futbolcu kardeşlerimize sezon sonuna kadar tesislerde yemek verilirse iyi olur  " dedi. Başkan Murat Aydın ise bu konuda not alıp yapılabilecekleri araştıracaklarını söyledi.


TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder