7 Haziran 2022 Salı

TURKCELL GRANFONDO BİSİKLET YARIŞI 12 HAZİRAN'DA BEYKOZ'DA YAPILACAK


Dünyaca ünlü yol bisiklet yarışı ‘GranFondo’ geçtiğimiz yıl olduğu gibi Turkcell’in ana sponsorluğunda İstanbul’da gerçekleştirilecek. 12 Haziran’da Beykoz’da düzenlenecek yarış 40 ve 82 km olmak üzere iki ayrı parkurda koşulacak. Bu yıl da pedallar, Türkiye Kızılay Derneği aracılığıyla savaşlarda mağdur olan çocuklara yardım sağlamak için dönecek.

Türkiye’de sporun en büyük destekçisi Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Beykoz Belediyesi’nin katkılarıyla 12 Haziran’da düzenlenecek Turkcell Granfondo İstanbul yol bisiklet yarışı tanıtım toplantısı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar’ın ev sahipliğinde ve Doğan Trend Otomotiv Markaları Pazarlama Müdürü Şirin Yurtseven’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Geçen yıl ‘Eğitim için pedallıyoruz’ sloganıyla gerçekleştirilen Turkcell Granfondo İstanbul Yol Bisikleti Yarışında tekerler bu kez Türkiye Kızılay Derneği aracılığıyla savaşlarda mağdur olan çocuklara yardım sağlamak için dönecek.

12 Haziran’da Beykoz Belediyesi önünden start alacak Turkcell GranFondo İstanbul yarışına 2 bin bisikletçinin katılması bekleniyor. Yarış ise 40 km’lik Samsung Galaxy Parkuru ve 82 km’lik Suzuki Parkuru’ndan oluşacak. Beykoz Belediyesi önünden start alacak bisikletçiler bu sene ‘Barış için pedallayacak.’ Yarıştan elde edilecek gelirle tüm dünyada savaş mağduru olan çocuklar için fon oluşturulacak. Yarışmacılar ve onları destekleyenler, savaşlarda mağdur olan çocuklara yardım gönderebilmek için Turkcell Granfondo kapsamında Kızılay ile birlikte oluşturulan sosyal medya kartlarını kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak fon toplanabilmesine katkı sağlayabilecek.

‘Turkcell GranFondo gelişerek devam ediyor’

Geçen sene başlattıkları Turkcell GranFondo Serisi’nin kısa sürede büyük bir gelişim gösterdiğini dile getiren Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak, 20 yılı aşkın süredir sporu destekliyoruz. Bunu da 3 aşamada hayata geçiriyoruz. İlk ayakta Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesinde ana sponsor olarak yetenekleri keşfetmeye çalışıyoruz. İkinci aşamada sporu sevdirmeye yönelik organizasyonları destekliyoruz. Ve neticesinde de federasyonlarımıza ve milli takımlarımıza, özellikle de bayrağımızı yurt dışında dalgalandıran sporcularımıza destek oluyoruz. Turkcell Granfondo Yol Bisikleti yarışı, sporu sevdirmeye yönelik etkinliklerimizden biri. Turkcell Granfondo çok sağlıklı doğan bir bebek oldu. Beykoz Belediyesi’nin olağanüstü desteği, sporcuların katılımı ve sponsorların katılımıyla sinerjisi çok güzel bir organizasyon meydana getirdik Her geçen yıl da bu iş daha da büyüyor. Geçen sene pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocukları için pedal çevirmiştik. Turkcell GranFondo Serisi’nde bu sene ise Kızılay Derneği ile iş birliği çerçevesinde sloganımız ‘Barış için pedallıyoruz.” Ayrıca tüm diğer markalarımızla da Turkcell Granfondo’yu destekliyoruz. BiP, paycell, fizy ve Lifebox ile etkinliğimizi daha da genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Bisiklet insana anlamayı anlatıyor’

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise “Bir yarış için bir araya gelsek de daha sağlıklı mutlu ve huzurlu bir toplum olmak istiyoruz. Spor bu anlamda çok etkili bir faktör. Sporların içerisinde doğada yapılan bisiklet sporunun çok etkili olduğuna inanıyorum. Bu yüzden çocukluğumda başlayan bisiklet sevgim hala devam ediyor. İstanbul sokaklarında en az otolar kadar bisikletin olduğunu hayal ediyorum. Bisiklet toplumsal barışa da hizmet ediyor, aile içerisindeki mutluluğa da katkı veriyor. Bisiklet insanın algı ve iletişimini çok açık hale getiriyor. Bisiklet iletişim kurmayı sağlayan bir ortam. Dolayısıyla anlamayı insana anlatıyor, hissettiriyor. Çevreyle barış içerisinde olmayı öğretiyor. Türkiye’de aktif nüfusun yüzde 25’i kısa mesafelerde bisikleti kullanmaya başladığında, iş veya okula giderken sağlık harcamalarından 100 milyar liralık bir tasarruf olacak. Daha sağlıklı ve mutlu olacağız. Son gücümüzle bütün sporların ve bisikletin yanındayız. Bu hareketin yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Başta Turckell olmak üzere tüm destekleyenlere teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’nin ilk bisiklet markası olarak bisikletin gelişmesi için yıllardır emek verdiklerini belirten Bisan Genel Müdürü Ali Orçun Bal, “1936 yılından beri yüzde 100 yerli bir marka olarak hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. İlklerin markası olarak birçok millî sporcu yetiştirdik, yurt içi ve yurt dışında bisiklet yarışlarında birçok başarılara imza attık. Türkiye ve tüm dünyada bisiklet sektöründe “TANINMIŞ MARKA” olarak, şimdi de Türkiye’nin Turkcell’i ile çok önemli bir yarışın parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Turkcell Granfondo’nun hem sürdürülebilirlik bakış açısı hem de bisiklet sporu üstündeki olumlu etkisinde payımız olması bizi sevindiriyor. 12 Haziran Pazar günü bizimle bu heyecanı paylaşacak herkese şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Doğan Trend Otomotiv Markaları Pazarlama Müdürü Şirin Yurtseven ise ‘‘Suzuki olarak resmi araç sponsoru olarak bu organizasyonda yer alıyoruz. Turkcell GranFondo yarışında olmaktan ve bisiklet sporunu desteklemekten dolayı çok mutluyuz. Ben tüm katılımcılara güvenli bir sürüş diliyorum’’ dedi.

Turkcell GranFondo İstanbul’a katılmak isteyen bisikletseverler, Turkcell GranFondo Serisi’ uygulaması ya da internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecekler.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder