17 Kasım 2022 Perşembe

BEYKOZLULAR ÜCRETSİZ SPOR TESİSLERİNDE SAĞLIK KAZANIYOR


Türkiye çapında modern spor yatırımlarına kavuşan Beykoz’da her yaştan ilçe sakini okçuluktan kanoya, futboldan pilates ve bisiklete ücretsiz hizmet veren tesislerde spor ve sağlıklı yaşamla buluşuyor.

Beykoz Belediyesi’nin ilçe sakinlerini sağlıklı yaşama teşvik etmek, sporun günlük hayatta daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla açtığı nitelikli tesisler 7’den 70’e herkese ücretsiz spor olanağı sunuyor.



Türkiye’nin en büyük spor ormanı olarak 8 milyon m2’lik alanda kurulan “Beykoz Spor Ormanı”, trafiğe kapalı 9.1 m’lik bisiklet parkuruyla profesyonel ve amatör bisiklet sporcuları ile doğada yürüyüş ve spor yapmak isteyenlere kapılarını açtı. 

Mete Gazoz Okçuluk Tesisi

Tarihi olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’un adını taşıyan ve Riva’da bulunan “Mete Gazoz Okçuluk Tesisi”, yeni şampiyonlar yetiştirmenin yanı sıra okçuluk sporu yapmak isteyenleri ağırlıyor.

Mete Gazoz’un da olimpiyatlara hazırlandığı alan, sık sık okçuluk milli takımları ve Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk takımının antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor.

Okçuluk sporunu merak eden herkes Pazartesi günleri hariç alanda etkinlik yapabiliyor.



Halı Sahalar Ücretsiz

Beykoz Belediyesi tarafından yenilenerek ilçeye kazandırılan spor sahaları da futbol tutkunlarına ücretsiz hizmet veriyor.

Kendi takımlarını kuran gençler ve yetişkinler tesislerde hem sağlık kazanıyor hem de sporla hoşça vakit geçiriyor.

Halı sahalardan yararlanmak isteyenler tesis görevlilerinden randevu alarak maç yapabiliyor.

Kadınlara Özel Spor Merkezleri  

Beykozlu kadınlara özel kurulan spor merkezleri ise spor hocaları eşliğinde sağlıklı ve zinde yaşamın kapılarını aralıyor.

Soğuksu Yücel Çelikbilek Kadın Spor Merkezi, Tokatköy Kadın Spor Merkezi ve Elmalı Kadın Spor Merkezi olmak üzere 3 noktada hizmet veren mekânlarda modern alet ve ekipmanlar yer alıyor. 

Hafta içi her gün 10:00-16:00 saatleri arasında açık olan merkezlerde kadınlar, kişiye özel programla pilates, zumba aerobik yapıyor.  



Boğaz’da Kano Keyfi

Boğaz kıyısında ilçeye kazandırılan “Beykoz Su Sporları Merkezi” ise kano eğitimleriyle eğlence ve sporu bir arada sunuyor.  

Tüm şehirden ilgi gören kano eğitimleri çocuk ve yetişkinler olmak üzere 2 ayrı grupta yapılıyor. Çocuklara yönelik eğitimlerden 9-14 yaş grupları, yetişkinlere yönelik eğitimlerden 15 yaş ve üstü yararlanıyor. 

Su Sporları Merkezi’ne kano yapmak için gelenlere öncelikle ekipmanlar ve kullanımları anlatılıyor, ardından eğitmenler eşliğinde Boğaz’da kürek çekiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder