15 Kasım 2022 Salı

SEZAİ KARAKOÇ TUVALDE HAYAT BULAN ŞİİRLERİ’YLE BEYKOZ’DA ANILIYOR


Türk Edebiyatı’nın usta şairi, yazar, fikir ve gönül insanı Sezai Karakoç vefatının 1. yıl dönümünde Beykoz’da edebiyat dünyasına kazandırdığı unutulmaz şiirlerinin tuvale yansıdığı sergi ve söyleşi programıyla anılacak. 

Beykoz Belediyesi tarafından, 21.yy’ın en önemli şair ve fikir adamları arasında gösterilen Sezai Karakoç’un hayatı, şiir dünyası, düşünce ufukları, nesillere yön veren duruş ve mücadelesini anlamak ve anlatmak amacıyla düzenlenen anma programda şairin ülke kültürüne katkıları bir kez daha gözler önüne serilecek.   

Şiirleri Resim Sanatıyla Buluştu  

Edebiyatseverlere usta şairin büyülü şiir ve özgün düşünce iklimine kapı aralayacak program kapsamında ilk olarak, Sezai Karakoç’un ünlü şiirlerinin resim sanatıyla buluştuğu “İnci Dakikaları Sergisi”nin açılışı yapılacak.

Sezai Karakoç’un şiirlerinden yola çıkarak Ressam Hüseyin Ünlü tarafından yapılan ahşap üzerine yağlıboya ve tuval üzerine akrilik çalışmalarından oluşan “İnci Dakikaları Sergisi’nde toplam 24 eser yer alıyor.  

Masal şiirinden Monna Rosa’ya, İnci Dakikaları’ndan Taha’nın Muştusu’na birçok şiirin resme aktarıldığı sergi, Sezai Karakoç’un şiirleri ve fikirlerini farklı bir görme biçimiyle sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Resmin göze hitap ederek insanı etkileyen kuvvetiyle, şiirin duygu ve düşünceleri yakalayan gücünün birleştiği çalışmalar ziyaretçilere Sezai Karakoç’un kelimelerle renklerin birleştiği soyut birer portresini sunacak.  

“Diriliş” Mücadelesi Konuşulacak  

Şair ve Yazar Saadettin Acar ile Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşide ise Sezai Karakoç’un hayatı, şiir ve düşüncesine yön veren “Diriliş” mücadelesi anlatılacak, kurucu şair olarak yaptıkları ve edebiyata getirdiği yenilikler konuşulacak.

Anma programı kapsamında Serdar Tuncer de şairin hafıza ve gönüllerde yer bulan şiirlerini okuyacak.

PROGRAM:

TARİH: 15 Kasım 2022 Salı

SAAT: 19:30

YER: Kavacık Yaşam Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder