12 Mayıs 2024 Pazar

BEYKOZ “ERİŞİLEBİLİR YAŞAM FESTİVALİ”YLE RENKLENDİ


Beykoz, herkes için daha erişilebilir bir yaşama dikkat çekmek amacıyla düzenlenen neşe dolu bir “Erişilebilir Yaşam Festivali”yle renklendi. 

Başkan Alaattin Köseler’in erişilebilir bir ilçe sözü verdiği festivalde çocuklar eğlenceli şarkılar ve animasyonlarla güzel bir gün geçirdi. 



Beykoz Belediyesi tarafından “Türkiye Engelliler Farkındalık Haftası” (10-16 Mayıs) kapsamında erişilebilirlik konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla düzenlenen festival eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı.



Sultaniye Parkı’nda yapılan festivalde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutladı. Köseler; “Annelerimiz, bizim geleceğimiz. Geleceğimizi inşa eden insanlarımız, kutsal bir görev üstleniyorlar. Bu vesileyle tüm annelerimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.



Köseler; “Engellilerin Yaşamını Kolaylaştıracak Adımlar Atacağız”

Başkan Kösler, Beykoz’da engellilere yönelik eksikliklerin farkında olduklarını söyleyerek festivalin engelli bireylerin hayatını kolaylaştırma noktasında bir başlangıç olmasını diledi.



Erişilebilir bir ilçe için gerekenleri yapacaklarını ifade eden Başkan Köseler: “Öncelikle belediye hizmet binalarındaki eksiklikleri tamamlayarak erişilebilir bir hizmet alanı oluşturma noktasında adım atacağız. Engelli vatandaşlarımızın yaşamdaki devamlılığı ve aile içindeki yüklerini azaltmak için belediyede çözüm odaklı toplantılar yaparak, onların yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar atacağız. Bunun sözünü veriyorum“ diye konuştu.




Başkan Köseler’in yol arkadaşı Yunus Emre Demirci ise engelli bireylerin en büyük sorununun erişilebilirlik olduğunu ifade ederek, eğitimde, istihdamda, sosyal yaşamda gerekli düzenlemelerin yapılmasını gerektiğine dikkat çekti.

Festivale katılan çocuklar ve aileleri; neşeli şarkıların söylendiği konserler, yüz boyama, sosis balon, animasyon etkinlikleri ve ikramlarla eğlenceli, güzel bir gün geçirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder