28 Ocak 2019 Pazartesi

İŞTE CHP ADAYI COŞKUN TOSUN'UN SPOR AĞIRLIKLI VERDİĞİ MESAJLAR

Mart Ayında yapılacak Yerel Yönetimler Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisinden Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan isimler arasında yer alan Coşkun Tosun, gerçekleştirdiği
toplantı ve ziyaretlerde spor projelerini de açıklamakta idi. Artık Dün ( Pazar ) itibarı ile resmen CHP Adayı olarak açıklandı...Tosun ile aday adaylığının ilk günlerinde bir röportaja imza atmıştık....o gün verdiği mesajları bir kez daha hatırlatmak istedik...
Mevcut Adaylar içinde uzun süredir spor camiasında bulunmanın avantajına sahip en önemli aday olan Tosun, spor politikalarının baştan sona değişime uğrayacağını söylerken, öncelikli hedeflerinden birinin de tüm Beykozluları sporla buluşturacak projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.
” Herkes İçin Spor ve Yaşam Boyu Spor ” Yerel Yönetim anlayışımızın temelini oluşturacak diye konuşan Coşkun Tosun, ” Özellikle Kitle Sporunu geliştirmek lazım. Bunun için gereken alanlar ilçemizde fazlası ile mevcut. Maalesef bu güne kadar göstermelik birkaç etkinlik dışında bu konuda ciddi bir yaklaşım sergilenememiştir. Yürüyüş, Bisiklet alanları en aktif biçimde ilçe sakinlerine sunulmalı. Öte yandan spor deyince ilçede yaşayan kadınlarımıza özel projeler de geliştirmek zorunluluğu var. Bu konuda bir iki örnek yer var ancak kesinlikle yeterli değil. Biz her mahallede bunun olması taraftarıyız, step-aerobik salonlarını her mahalleye kuracağız. ” diye konuştu.
Beykoz’un bir “ Spor Kenti ” olma özelliğini fazlası ile hak ettiği düşüncesinde olduğunu ifade eden Tosun, ” Maalesef geriye dönüp bakıldığında bu anlamda ciddi hiçbir adımın atılmadığını gözlemlemek mümkün. Beykoz İlçemizde yeterince spor salonu bulunmamakta. Var ola Okul Spor Salonları ise maalesef okulların genel giderlerini karşılamak için değişik spor kulüplerine tahsis edilmiş durumda. Bu durum spor yapacak kişi sayısını da negatif anlamda etkilemekte. Bu konuda ciddi bir çalışma ile konunun çözülebileceği, ve okul spor salonlarının her mahallede sakinler için kullanıma ardına kadar açılabileceği düşüncesindeyiz. Bu konuda işin maddi boyutundan çok vatandaşlarımıza hizmet noktasında önemli bir anlam taşımakta olduğu kanaatindeyim ” şeklinde konuştu.
Beykoz İlçesinde konunun bütün muhataplarının  da katılımı ile ciddi anlamda bir Spor Çalıştayı yapılabileceğini ve bunun da bir gereklilik olduğunu söyleyen Coşkun Tosun, ” Konunun bütün paydaşlarının katılacağı, günlerce enine-boyuna tartışılacak, öneri ve projelerin sunulacağı bu çalıştaydan çıkacak sonuç bildirgesi ile Beykoz İlçesinde Spor Anlamında Devrim niteliğinde projeler hayata geçirilecektir. Öte yandan Doğa ve Eğlence sporları bakımından da maalesef sahip olduğumuz avantajın hiçbir şekilde kullanılamadığını görmek ise ayrı bir üzüntü kaynağımız olmakta. Oysa bizden çok daha dar kapsamlı, fiziki şartları az bir alandan oluşan nice ilçeler var ki son derece başarılı çalışmalara imza atabilmekte. İddia ediyorum Beykoz bu konuda İstanbul’da Marka haline gelebilecek en uygun ilçe ” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder