29 Kasım 2020 Pazar

İLK KEZ SÜPER LİGDE OYNAYIP, BİRER GOL KAYDEDİP TARİHE GEÇTİLER....

 


THF Erkekler Hentbol Süper Liginin İddialı Takımlarından olan Beykoz Belediyespor'da hafta sonunda oynanan sezonun 7.hafta müsabakalarında tarihe not düşülen anlar yaşandı. 
Boğaziçi Ekibinde Hentbol Okulundan bu yana 7 yıldır eğitim alan değişik yaş grup takımlarında oynadıktan sonra bu sezon başına A Takım Kadrosuna dahil edilen iki yetenekli oyuncu, Ali Mercan ile Adem Orhun Kömürcü mutlu mu mutlu...




Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübünde yıllar önce Hentbol Şubesi kurulup A Takım düzeyinde müsabakalara çıkılmaya başlandığı günlerde sorulan ilk eleştirel sorulardan birisi - Takımda kaç tane Beykozlu ya da altyapıdan yetişen oyuncu var ki ?-

Tabii ki 7 sezon önce ilk kez A Takım düzeyinde takımın oluşturulması ile başlayan süreçte akabinde aynı sezon Hentbol Okulunda da sar verilmiş ve özellikle ilçede yer alan İlköğretim Okullarından seçilen sporcular ile antrenmanlar başlamış idi. Sonraki dönemde ilçede 15-20 tane okul düzeyinde yapılan taramalar sonunda aynı sayıda Okul Hentbol Takımlarının olması ile geleceğe daha da bir umutla bakılmaya başlanmış idi.

Beykoz Belediyesi GSK Hentbol Okul ve değişik yaş Grubu Takımlarında ilk Antrenörler Salim Sefer ve diğer takım oyuncularından oluşmakta iken sonraki dönemde Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Çetin Tiryaki'nin aktif rol üstlenmesi ile altyapı takımlar düzeyinde resmi lig karşılaşmaları ile tecrübe kazanım yılları başlamış idi.

İşte bunun ilk meyveleri ise Genç Takımda yer alan iki sporcunun yani Ali Mercan ile Orhun Adem Kömürcü'nün sezon başında A Takım kadrosuna dahil edilmeleri sonrasında yıllardır verilmesi beklenen cevap da gelmiş oldu..." A Takımda Altyapıdan yetişen iki genç oyun oyuncumuz Süper Ligde ilk resmi maçlarına çıkıp bir de gol kaydettiler "

Beykoz Belediyespor Takımında iki genç ismin yakalamış oldukları bu başarı alttan gelenler için de bir örnek teşkil etmekte. İlçede birçok okulda oluşturulan Hentbol Takımları Pandemi Sürecinde antrenman yapamasa, maçlara çıkamasa da bu günlerin geçmesi ile birlikte heyecan bu kez daha da bir coşkulu yaşanacak gibi.




Beykoz Belediyesi GSK ile Ankara MYK Hentbol Müsabakası sonrasında başarılı ikili görüşlerini kendileri ile yapılan röportajda ifade ederlerken oldukça mutlu idiler. " Tarif edilemez bir mutluluk yaşadık, hele ki attığımız gollerden sonra Hocalarımı ve Takımdaki abilerimizin yanı sıra tribündeki sınırlı sayıdaki izleyiciden gelen alkışlar bizlere müthiş bir doping oldu. İnşallah onların güvenlerini boşa çıkartmayacağız . " diye konuştular.

Adem ve Ali bu sezon dahil oldukları A Takımda Turnuva ve Hazırlık karşılaşmalarının ardından merak ve heyecanla bekledikleri A Takım Formasını Süper Ligde giymekle kalmayıp bu anları birer golle taçlandırmak sureti ile neşelerine neşe katmış oldular.




Beykoz Belediyesi GSK Hentbol Altyapı Takımlar ve Spor Okulu Antrenörü Çetin Tiryaki  gelinen noktanın kendisi açısından da mutluluk ve heyecan verici olduğunu söylerken, " Ben önceki açıklamalarımda  bu sezon ile birlikte gelecek sezonlarda A Takım düzeyinde altyapımızdan yetişen birçok ismin kadroda kendilerine yer bulacağını ifade emiştim. Bu sezon A Takıma gönderdiğimiz ve yıllardır sabırla ve çalışma azimleri ile bizlerle olan Orhun ve Ali bizlerin de gururu oldu. Bunun yanı sıra diğer arkadaşları için de iyi birer örnek, ilham kaynağı oldular ve de olacaklar da. Tabii ki maalesef dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan bir Pandemi süreci var. Herkes gibi diğer Hentbola gönül veren kulüpler gibi bizleri de etkiledi. Salonlar yine kapandı. Mümkün olduğunca açık alanlarda antrenmanlar yapma gayretindeyiz. İnşallah bu sıkıntılı geçecek ve kaldığımız yerden gerek Türk Hentboluna gerekse de Kulübümüze katkı sunmaya devam edeceğiz " diye konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder