4 Aralık 2020 Cuma

HAFTA SONU YASAĞI ÖNCESİNDE BEYKOZLULAR KENDİLERİNİ SAHİLE ATTI !


Bu akşamdan başlayıp Hafta Sonunda devam edecek olan Sokağa Çıkma Yasağı öncesinde Beykozlulara adeta sahillere hücum etti. Özellikle Gümüşsuyu-Beykoz Merkez arasında yer alan sahil güzergahında banklarda oturulacak yer kalmadı.

Beykoz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sahil düzenlemesi çalışmalarında ilk olarak Beykoz Belediye Başkanlığı karşısına denk gelen sahilde yenileme yapılırken ardından Beytaş ile Beykoz Limanı arasında kalan yer düzenlenip açılmış idi.



Beykoz halkı tarafından Balıkçılık okulu diye tabir edilen birkaç yıldır Otopark olan kullanılan bölgede yapılan çalışmalar sonrasında 3.Bölüm geçtiğimiz hafta kullanıma açılmış idi. Bu bölge en fazla dikkat çeken yer olarak Beykozluların ilgisine mazhar oldu.



Proje geneline bakıldığında yapılan 9600 Metrekarelik Yürüyüş alanı özellikle bayanlar olmak üzere birçok Beykozlu tarafından günün değişik saatlerinde yoğun biçimde kullanılmakta.



Balıkçılık okulu önündeki kıyıda denize ulaşım da mümkün iken bu kısa bölümde dahi Beykozlular özellikle fotoğraf çekimleri için mavi sulara inmekte...

Bölgenin Beykozlulara yeni hali ile açılmasının  kamuoyunda duyulması ile birlikte, güzel havanın da etkisi ile hafta sonu yasakları öncesinde ilgi bir hayli yüksek idi. Özellikle görüntüsü tartışmalara da banklar da piknik yapanların çokluğu bir başka dikkat çeken görüntü idi.



Bir vatandaşın sahilde sandalyesi ile kitap okuma keyfi yaşaması ise ileriki dönemlerde ve özellikle Yaz Mevsiminde sahile pek çok insanın ineceği ve yüzeceği gerçeğini de şimdiden yansıtmış oldu.

Öte yandan güzergah üzerinde bulunan iki ayrı Çocuk Parkında da gün boyu yoğunluk olsa da banklarda oturan ailelere değer çocukların ayrılmalarından sonra kendi çocuklarını alana alarak duyarlılık gösterdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder