4 Aralık 2020 Cuma

NURTOPU GİBİ BİR İSPARK'IMIZ DAHA OLDU !

 


İlçe Kamuoyunda " Şehitlik Anıtı " olarak bilinen Beykoz Balıkçı Barınağı karşısındaki bölge değişik dönemlerde gündeme gelmekte idi.

Alaattin Köseler Döneminde yapılan Şehitlik Anıtının ilk olarak duvarları yapıldığında yukarılardan gelen topraklar ile gündeme gelmiş ve sonrasında yapılan çalışma ile bunun engellenmesi ile birlikte duvarlarına yapılan özel kabartmalar ile denizden de karadan da görenler için dikilen Bayrak Direkleri ile tanınan bir yer olmuş idi.




Bölgenin Ermeni Vakfına ait olması nedeni ile belki de değişik projeler yapılamamıştı. Bir ara üst kısmında kafeteryalar, balık restoranlarının kurulacağı ile gündem gelmişti. Bazı zamanlar ise aşırı rüzgarlardan yırtılan ve değişmeyen Türk Bayrakları kimi zaman da 10 Kasım da neden yarıya inmeyen bayrakları ile medyada haber olmuştu.

Tabii ki bölgenin önünden her gün binlerce araç ve kişi geçerken, üst kısımlardaki çer çöp hali de dikkatlerden kaçmamıştı. Şimdi farklı bir konu ile gündemde bahsettiğimiz alan...yıllarca vatandaşların ücretsiz araçlarını park ettikleri yerde şimdilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Otopark İşletmesi İspark burada bir otopark kurdu.




Önceki haftalarda yoğun araç bırakılan yerde şimdi sınırlı sayıda araç park etmekte. Gül Balık İşletmesi yönünden giriş varken çıkış ise Balık Ekmek İşletmesi yönünden yapılmakta. Bu noktadan yani ters yönden giriş olmaması için de tuzak diye tabir edilen ızgaralar konmuş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder