2 Aralık 2020 Çarşamba

OTİZİMLİ ÇOCUKLAR BEYKOZ’DA MUSTAFA CECELİ VE ATLA TERAPİYLE BULUŞUYOR


Beykoz Belediyesi “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla ilçedeki otizmli çocukları atla terapi merkezinde renkli bir etkinlikle ağırlayacak. Pop Sanatçısı Mustafa Ceceli’nin katılacağı buluşmada çocuklar sağlık için ata binecek, şarkılar ve sohbet eşliğinde keyifli bir gün geçirecek. 

Beykoz Belediyesi ilçedeki engelli vatandaşların sosyal hayata adaptasyonu amacıyla renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kısa süre önce başlatılan “Atla Terapi” hizmetinden yararlanan çocuklara yönelik düzenlenecek etkinlikte otizmli çocuklar atlarla sevgi dolu bir gün geçirecek.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde otizmli çocuklar ve ihtiyaçlarına dikkat çekmeyi  de amaçlayan etkinliğe Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Pop Sanatçısı Mustafa Ceceli de katılarak çocukların mutluluklarını paylaşacak.

Beykoz Belediyesi günün anısına çocuklar ve ailelerine çeşitli hediyeler de verecek. 

Atlı Terapi Kapsamında Neler Yapılıyor?

Ailelerin ve engeli çocukların yaşam kalitelerini artırmak, duygusal ve fiziksel gelişimlerini sağlamak amacıyla başlatılan Atlı Terapi Projesi kapsamında Beykoz’da ikamet eden otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz destek tedavi hizmeti veriliyor. Uzman fizyoterapistler eşliğinde uygulanan atla terapi seanslarında engelli çocukların atçılık sporu sayesinde kaslarının güçlenmesi, oturma yeteneği ve sosyal çevreye yönelik iletişim becerilerinin geliştirmeleri amaçlanıyor. 

PROGRAM

Tarih: 3 Aralık 2020, Perşembe

Saat:13:00

Yer: Göllü Binicilik Tesisi

Öğümce, Dereboyu Yolu No:66/BEYKOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder