3 Aralık 2020 Perşembe

İSTANBUL ANTRENÖRLERİNDEN ÖRNEK DAYANIŞMA


İstanbul’daki amatör kulüplerde görev yapan Futbol Antrenörleri, Covid-19 pandemisi süresince ekonomik olarak mağdur olan arkadaşları için kendi aralarında bir yardım kampanyası düzenledi.


Bilindiği gibi, Covid 19 salgını tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizi de, derinden etkiledi. Bu durumdan amatörün sporun tüm birleşenleri, özellikle amatör Antrenörler ile yine amatör sporcular etkilendi. İstanbul’daki amatör kulüplerde görev yapan birçok Antrenör de pandemiye bağlı olarak 10 aydır liglerin oynatılmamasından dolayı maaşlarını alamadı ve geçim derdine düştü.


Bu nedenle bir araya gelen 100’e yakın İstanbul Antrenörü kendi aralarında bir yardım organizasyonu düzenlediler. Dün başlatılan yardım kampanyasından elde edilen gelirler, Antrenörlükten başka geliri olmayan ve zor durumda olan İstanbul Antrenörlerine aktarılacak.


Antrenörlerimiz mağdur ve destek göremedik

Bu nedenle, bir hesap açan Antrenörler, dün yardım toplama çalışmasına başladılar. Grup adına ortaklaşa yapılan açıklamada, "Antrenörler, bir Kulübün sahadaki varlığıdır. Kulübünü temsil eder. Antrenör sadece oyunculara teknik, taktik vermekle kalmaz. Eğitici ve öğreticidir. Ayrıca Antrenörler, bugünün yarını, yarının umudu olan çocuklarımızın rol modeli ve eğitimcisidir. Devletimiz, pandemi nedeniyle bazı önlemler aldı, bunları destekliyoruz ancak Antrenörlerimizin 10 aydır evine ekmek götüremediğini de söylemek isterim. Mağdur olan Antrenörler için başta Spor Bakanlığımız, ardından Türkiye Futbol Federasyonu ile illerdeki ASKF’ler ve bilhassa Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nden (TÜFAD) bu süreçte hiçbir destek göremedik. Birçok Antrenör arkadaşımız bu süre zarfında maaş alamadı ve ciddi anlamda maddi sorunlar yaşıyor. Kulüplerimizin de 100 yılda bir defa meydana gelen bu salgında eğitimcilerine yeterince sahip çıkmadığını hep birlikte gördük ve üzüldük. Biz de İstanbul Antrenörleri olarak 'neler yapabiliriz'i konuştuk ve kendimizce bir çalışma başlattık. Gelinen süreçte Sporun Taban Birlikleri ile sorunun çözümü için görüşmeler yapmak istiyoruz. Yardım kampanyamıza destek olan isteyen ve çözümün bir parçası olmak isteyenlerin de katkılarını bekliyoruz" denildi.


Ali Kemal Demir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder