3 Aralık 2020 Perşembe

BEYKOZ BLD.GSK TAKIMININ UKRAYNALI OYUNCUSU BABANKOV'DAN MESAJ VAR

 


THF Erkekler Hentbol Süper Liginin Şampiyonlukta iddialı takımları arasında gösterilen Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımının bu sezon kadrosundaki tek Yabancı Sporcusu olan Ukraynalı Yurıı Babankov takımdaki son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen Sezon başında Adıyaman Belediyespor Takımından transfer edilen başarılı sağ kanat oyuncusu bu sezon şanssızlıklar sonucu sakatlık anları yaşamıştı. Bu nedenle 2 karşılaşmada takımdaki yerini alamayan Ukraynalı Oyuncu çıkmış olduğu 4 karşılaşmada 5 gole imza atmış durumda.




Beykoz Belediyespor Takımına gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Babankov, " Geçen sezonu Beşiktaş Aygaz ile aynı puanda tamamlamıştık. Dolayısı ile çok başarılı bir sezon yaşamıştık. Ancak Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sıkıntılı günleri bizlere yaşattı. Bu sezon da takım olarak şampiyonlukta iddialıyız. Yoğun bir maç programı bizleri bekliyor. Bazı arkadaşlarımda yaşanan sakatlıklar hepimizi etkiledi. Her bir arkadaşım oyuna ekstra katkı yapmak zorunda kaldı. Ben de sakatlık yaşayanlar arasında yer aldım. İki müsabakada yer alamadım. Bu hafta sonunda Ankara deplasmanında yapacağımız maçın ardından hafta içinde erteleme maçı oynayıp hafta sonunda yine maça çıkacağız. Ardından Avrupa Kupası maçlarımız başlıyor. Sonrasında ise Türkiye Kupası karşılaşmaları da bu yoğun trafiğe eklenecek. Bu zorlu süreci başarı ile tamamlamak en büyük dileğimiz " diye konuştu.




Beykoz hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istediğimiz Yurıı Babankov, " Beykoz'u tahminimden de öte çok güzel bir yer buldum. İlk kez bir İstanbul Takımında geçen sezon oynamaya başladım ancak ne İstanbul'u ne de Beykoz'u tam anlamı ile tanıma imkanı bulamadım. Bilindiği üzere yaklaşık 1 yıla yakın zamandır bir Pandemi Süreci var ve yaşanmakta. Bu da biz sporcuları çok daha dikkatli olmaya sevk ediyor. Bu sebeple Antrenman-Maç trafiği dışında eve kapanmış durumdayız. Tabii ki herkes gibi bizler de eve kapanmaktan dolayı pek de mutlu değiliz, ancak bu bir zorunluluk. Takım arkadaşlarım içinde de salgına yakalanıp atlatanlar oldu. Bu bizim önlemlerimizi daha da sıkı almaya sevk etti. " dedi.

Beykoz Belediyespor Takımının tek yabancısı konumunda olan Babankov, Türkçe kelime cümleleri yavaş, yavaş ezberleyip konuşmaya başladığını da söylerken, açıklamalarının sonunda ise Lig maçlarının boş tribünlerde oynanmasına vurgu yaparak, " Geçen sezon gerek Lig, gerekse Avrupa Kupası maçlarımızı dolu tribünler önünde oynamak bize ekstra güç ve motivasyon katmakta idi. Bu sezon ise boş tribünler önünde mücadele etmek tabii ki bizleri de üzmekte, heyecanı azaltmakta. Geçen sezonki o müthiş tribün desteğini fazlası ile özlüyor ve arıyoruz  " şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder