30 Kasım 2020 Pazartesi

TALİP ERCAN , " MESAJLAR DEĞİŞTİ..."

 


Farkında olmamamız imkansız...Pandemi Süreci öncesinde güne gece yarısından itibaren sosyal medya hesaplarına düşen Doğum Günü Mesaj ve hatırlatmaları ile maşlarken, artık her sabah  telefonumuzu açıp baktığımızda maalesef vefat mesajları ile güne başlıyoruz.

Hele ki camilerden yansıyan vefat duyurularını da kattığımızda nasıl bir psikoloji ile güne başladığımız bellidir sanırım...herkes kendince önlemler almaya çalışsa da artık bu salgından kurtuluşumuz olmayacak gibi...önemli olan bağışıklık sistemimizin durumu.

Benim gibi emekli olan ve dışarı çıkma mecburiyeti fazla olmayan kişilerin mümkün olduğunca evde kalmaları gerekmekte. Tamam bizim de bir de Medya çalışmalarımız var ki bunu yüzde yüze yakınını evden yapmaya çalışıyorum. İki-Üç saatlik bir ev dışı çıkmaları dışında kendimi eve kapadım diyebiliyorum.

İşin tuhafı öyle bir hale geldik ki - Biran önce bende geçirip, atlatsam - diyen milyonlar var...gün geçmiyor ki yakınımızdan, arkadaşlarımızdan birinin Covid-19'a yakalandığını duymayalım. Kimi ağır kimi ise hafif atlatmakta bu lanet olası hastalığı...tamam mecburen çalışan geniş bir nüfusumuz var, hatta binlerce insanımız ise günlük kazanç ile geçinmekte.

Spor camiamızda da sıkıntılar büyük...profesyonel takımlarda oynayanları bir tarafa bırakırsak Amatör Liglerde mücadele eden binlerce sporcu var...bunların kimisinin ayrı bir uğraşı, mesleği olsa da geniş bir kesimi sıkıntılar çekmekte. Evi, barkı olanlar ile birlikte ailesinden destek alan binlerce sporcu var...emekli maaşı ile zor geçinen haneler çocuklarına da desek olmaya başladı. 

Allah herkesin yardımcısı olsun...evlere kapananlarda kilolar aldı başını gitti, hayatı spor ile birlikte anılan birçok kardeşimiz, arkadaşımız bile sporu terk etti. Sabahtan akşama televizyon, bilgisayar ekranlarında kalanlar için kas ağrıları başladı. Kronik hastalıkları olanların hali ise bir başka zor. Öyle insanlar var k ayda 4-5 kez hastaneye giden bu insanların bazıları evlerine kapanmış durumda.

Sosyal Medya hesaplarından iki yıl önceki 5 yıl önceki 1 yıl önceki paylaşımlarımız hatırlatılıp durmakta...oradan oraya maçlar için koşturup durmuşuz...şimdi ise sadece İlçe Kulüplerimizden sadece Beykoz Belediyesi GSK Hentbol Takımının maçları devam etmekte. Her müsabaka öncesinde Covid-19 Testine girmek zorundalar. Ki onlarda da salgına yakalanıp tedavi sürecini tamamlamış isimler bulunmakta.

Halı Sahalar ikinci kez kapatıldı, Spor Salonlarında Antrenmanlara izin yok...bazı sporcular ve takımlar açık havada antrenman yapma gayretinde...

Pandemi Sürecinin 2021 yılında da devam edeceği düşünülürse 2020-21 Sezonları tüm spor dallarında yapılmayacak gibi...birçok kulüp iflas bayrağını çekti ya da çekmek üzere...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder