28 Eylül 2021 Salı

BEYKOZ İLÇE SPOR KULÜPLERİNİN TALEBİ ÜZERİNE M.HANEFİ DİLMAÇ " DURUMA EL KOYDU!"


Geçtiğimiz günlerde Beykoz İlçesinde 13 ayrı futbol sahasına asılan " Tesisimiz ücretsiz olup siz değerli halkımızın kullanımına açıktır " yazılı pankartın ardından yaşananlara yeni bir safha eklendi.

Hafta sonunda Örnekköy Spor Kulübü ev sahipliğinde yapılan toplantıda alınan karar gereğince randevu alınan Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'a ziyaret gerçekleşti.

Toplantıda Muhamed Hanefi Dilmaç'ın yanı sıra Beykoz ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Birim Başkanı Mustafa Yumurtacı ve Spor Komisyonundan Abdüsselam Bulut toplantıya katılan isimler idiler.




Yaklaşık 2 saate yakın süren toplantıya katılan spor kulüp başkan ve temsilcileri konuya ait kendi düşüncelerini içeren aktarımlarda bulunurlarken Dilmaç her bir konuşmacının cümlelerini not aldı, bazı anlarda ise soruları ile meseleyi enine-boyuna öğrenme yolunu tercih etti.

Başta Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ile Kulüp temsilciler kafalardaki soru işaretlerinin cevabını arama düşüncesinde idi.

Kulüp temsilcileri her ne şekilde olursa olsun pankartların asımı öncesinde kendileri ile diyaloga girilmemesi, haber verilmemesi nedeni ile duydukları kırıklığı Dilmaç'a aktarırken, Dilmaç ise ilk etapta yaşananları öğrenmek istediğinde kulüp temsilcilerine haber verildiği yönünde bir bilginin kendisine iletildiğini söylerken, " Demek ki arada bir kopukluk oluşmuş ben bu konuda ayrıntılı bir bilgi edineceğim, ve önümüzdeki hafta içinde de konunun Belediye kanadındaki muhatapları ile sizleri bir araya ortak bir toplantı vasıtası ile getirip varsa sorun çözümü yönünde hallolması için gayret sarf edeceğim " dedi.

Kulüp temsilcileri ise konuşmalarında genel anlamda verdikleri mesajlarda kendilerinin konu gündeme gelmeden muhatap alınmamasının bir hata olduğu düşüncesi aktarımında bulundular.

Kulüp temsilcilerinin gündeme taşıdığı konuya ilişkin belki de en net yaşanan örneği ise Kaynarcaspor Kulübü adına toplantıya katılan Kulüp Başkanı Yücel Akkaya verirken, " Beni Kurtköy'den arayan birileri sahamızda maç oynayacaklarını ve kendilerine sahayı tahsis etmelerini talep etti " dedi.

Bu pankartların asılması ile birlikte bu tür taleplerin gündeme gelmesi ile problemin daha da katlanacağına ilişkin bu örneğin ardından Kulüp temsilcileri sahalarının hafta içinde zaten ücretsiz olarak vatandaşlar açık olduğunu belirtirlerken akşam saatlerinde ise ortaya çıkan masrafların ödenmesi için belli bir saha kiralama bedelinin alındığını Dilmaç'a aktardılar.

Bazı Kulüp temsilcileri ise Beykoz Belediyesi tarafından düşünülen proje ile halı sahalarının Belediyece görevlendirilecek güvenlik ve temizlik elemanı tahsisinin Belediye bütçesine yıllık giderinin oldukça yüklü bir rakam tutacağına rakamsal örnekler verirlerken, " Biz zaten sahalarımızın bakımını, temizliğin yapıyoruz, zaten Belediyemizden Spor Kulüplerine verilen rakamlar ortada, bunca masrafın ortaya çıkması mantık ile izah edilemeyecek bir derecede konu haline gelmiştir. Beykoz Belediyemiz -Benim param var, ben bu rakamları öderim- diyorsa da bunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz, Beykoz Belediyesi de bizim, spor kulüpleri de bizim aynı ilçede yaşıyoruz. Ha bu işi yapmıyorsunuz, temiz tutmuyorsunuz, şu bu eksik derseniz de bunun denetleme mekanizması da hayata geçirilebilir " dediler.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder