29 Ocak 2022 Cumartesi

VAR SİSTEMLİ " MASTEREUROLİG " TANITIMI ÖZEL BİR BULUŞMA İLE YAPILDI


Masterler-Veteranlar Liginde yepyeni bir organizasyon olan " Master Euro Lig "  in beklenen tanıtımı toplantısı takım temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Beykoz İlçesinden Masterler-Veteranlar camiasından iki önemli ismin Mehmet Aydın ile Ahmet Kurt'un da Yönetiminde yer aldığı ligin tanıtımı Kartal'da Hayden Gold Cafer & Patisseri de yapıldı.



Masterler-Veteralar Futbol Camiasında müthiş bir giriş yapması beklenen yeni ligin tanıtımında katılımcı kulüp temsilcilerine uygulanacak tüm sistem en ince detayları ile aktarılırken akılda kalan en önemli özellik ise " Müsabakalarda Var Sisteminin " uygulanacak olması oldu.



Kartal'daki buluşmada değişik liglerde mücadele eden ve etmiş olan birçok takım temsilcisi büyük bir merakla yeni lig hakkında verilecek bilgileri dinleyip öğrenirken Şubat Ayında Demo / Ar-Ge Ligi olarak düzenlenecek turnuva ile startın da da verileceği bilgisi aktarıldı. 



Yeni kurulan Master Euro Ligin yönetim kurulu üyelerinin birkaç eksikle tam katılım sağladığı bilgilendirme / tanıtım toplantısında konuşma yapan Başkan Muharrem Sağlam açılış konuşmasını yaptıktan sonra kendini tanıtım Yönetim Kurulunda yer alan isimleri tek, tek okudu.



13 Kişilik bir ekip ile oldukça iddialı ve dikkat çekici bir ligin startını verdiklerini hatırlatan Sağlam Şubat Ayında yapacakları turnuva ile bir Demo / Ar-Ge Ligi olarak düşündükleri müsabakalarda yeni lige ait tüm özelliklerin bire-bir sahaya yansıtılacağı bilgisini verdi. 



Beykoz İlçesinin Masterler-Veteranlar Dünyasındaki temsilcilerinden Paşabahçe Masterler 80 Takımının da Başkanı olan Master Euro Lig Yöneticilerinden Mehmet Aydın, başta kendileri olmak üzere yola çıktıkları arkadaşları ile her açıdan mükemmel bir lig organizasyonu için yola çıktıklarına vurgu yaparken, " Bir süredir bu iş için yoğun bir mesai içerisinde olduk, değişik liglerde mücadeleye çıkan takımlardaki temsilcilerden de tüm öneri ve beklentilerini de aldıktan sonra tanıtım programı ile Vira Bismillah demiş olduk...çok farklı bir lig olacak. Öncelikle Şubat Ayındaki yapılacak Turnuvada her açıdan, en ince detaylarının merak edenlere aktarılacağı ismini de verdiğimiz şekilde bir Demo ligi konumunda olacak. Burada ortaya çok net bir fotoğraf  sunma düşüncesindeyiz " diye konuştu.



Türkiye'de ilk Masterler-Veteranlar Futbol Liglerinin başlaması ile ile birlikte ilk günden beri camianın içinde olan Ahmet Kurt ise yılların verdiği deneyimi bu yeni ligde sunma gayretinde olacağına dikkatleri çekerken, " 2014 yılından beri Masterler-Veteranlar Dünyasında önce futbolculuk, sonra yöneticilik, antrenörlük ve Başkanlık ile edindiği birikimleri uzun yıllardır farklı bir bir ligde yapmış olduğum yöneticilik vasfım ile çok üst düzeyde deneyim kazanmış olarak bu yeni ligde ben de varım dedim...arkadaşlarımız ile Masterler-Veteranlar Futbol Liglerine çok farklı bir heyecan getirme düşüncesindeyiz, ben şahsen çok güzel ve ilgi çekici bir lig olacağını söyleyebilirim. " şeklinde konuştu.



Master Euro Lig tanıtım toplantısında konuşma yapan isimlerden birisi de Ufuk Meyveci idi...Kocaeli-Gebze Bölgesinden değişil lig organizasyonlarına katılım sağlayıp deneyim edindiklerinin altını çizen Meyveci, " 32 senedir futbolun içerisindeyim ve 2014 yılından beri de Masterler-Veteranlar Futbol Liglerinde işin her aşamasında görev yapmış biriyim...Futbola ait bir belgem olmasa da büyük bir bilgi ve tecrübeye sahip olduğum düşüncesindeyim. Dolayısı ile de b liglerde gördüğüm aksaklıkları da beklentileri de yakından biliyorum. Hani bir Atasözü vardır, Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye, işte bu yeni oluşumda çok değer verdiğim bir kardeşim, arkadaşım olan Mehmet Aydın'ın bulunması tereddütsüz bu yolda ben de varım dememe sebep oldu. " dedi.



Master Euro Lig Tanıtım Toplantısında aralarında yönetim kurulu üyelerinin de olduğu değişik takımların temsilcileri de sırası ile söz alırlarken yeni ligin büyük ilgi çekeceği görüşünde olduklarını söyleyip hayırlı-uğurlu olması temennilerini ilettiler.



Bu arada Kartal'daki tanıtım toplantısında ligde görev alacak diğer katmanların temsilcileri de yer alıp kendi sorumluluk alanları ile bilgilendirmede bulundular. Bunlar arasında Ambulans Hizmeti verecek firma ortakları, Sağlık-Saha Doktorlarından, Canlı Yayın Ekibi, Hakem Heyeti, Medya Danışmanları da vardı.



Master Euro Lig Tanıtım Filmi Lig Organizasyonu içinde önemli, kilit bir rolü de olacak olan ve çok konuşula Var Sisteminin de yer aldığı Teknik Detaylı bilgi aktarımları Özsoy Prodüksüyon Onur Özsoy'un ekranlara yansıttığı video-slayt tanıtım çalışması ile  Lig Başkanı Muharrem Sağlam tarafından yapıldı.



Demo / Ar-Ge Ligi olarak tanımladıkları ilk Organizasyonlarının Şubat Ayında en fazla 12 takımın katılımı ile Kartal 75.Yıl Stadında yapılacağını söyleyen Sağlam detaylı bilgi aktarımında şu konulara değindi...



Takımlara sunulan hizmetler ; Ambulans-Sağlık Hizmetleri, 4 Kulaklı Hakem ve 1 Var Hakeminden oluşacak 5 Hakemin görev yapacak olması, 2 Kamera ile Canlı Aktarımlı maç yayını, Maç önü maç içi ve maç sonu fotoğraf çekimleri, skorboard kullanımı, Saha Kullanımı ( Kartal 75.Yıl Stadı ), takımlara koli ile su ve gerekli hallerde kullanılması için Buz Makinesinden verilecek buzlar...

İŞTE VERİLECEK ÖDÜLLER...

Kartal 75.Yıl Stadındaki Demo Turnuvasının başlangıç tarihini 12 /13 Şubat olarak belirlediklerini vurgulayan Lig Başkanı Muharrem Sağlam sponsorlar tarafından verilecek ödülleri ise şöyle açıkladı....

Dereceye giren takımlara Kupa ve Şampiyon Takıma Almanya2dan getirilen Nıke Futbol Topu, En iyi Kaleciye Eldiven, En Centilmen Takıma lige kayıt döneminde % 20 indirim ve Gol Kralına özel Krampon.



KATILIM BEDELİ NE KADAR OLACAK ?

Şubat Ayında yapılacak Master Euro Lig / Demo-Ar-Ge Ligi için takımlar için belirlenen rakamın 5500 lira olduğunu açıklayan Lig Başkanı Muharrem Sağlam, turnuva öncesinde 5 Şubat tarihine kadar 1500 lira kapora bedelinin alınacağını söyledi.

İŞTE DEMO / AR-GE TURNUVASININ DETAYLARI

Daha sonra Demo /Ar-Ge Ligine ilişkin detayların aktarımını yapan Başkan Muharrem Sağlam, bunları ise maddeler halinde şu şekilde açıkladı...

Turnuva Başlangıç Tarihi 12-13 Şubat 2022, Turnuva Kartal 75.Yıl Stadında oynanacak, Takımlardan 30 kişilik liste alınacak, Takımlara maç öncesi hem futbolcu hem de takım taahhütnamesi imzalatılacak, Turnuva 12 Takım ile sınırlı olacak, A ve B Grubu şeklinde 6'şarlı 2 Grup halinde olacak. Finallerde çapraz eşleşme yöntemi uygulanacak, Maçlar Cumartesi-Pazar Günleri oynanacak ( Gerekli durumlarda hafta içi de oynanacak ), Maç günleri ve saatleri belirtilen gün ve saatlerde oynanacak, tarihlerde değişim olmayacak, Maç Süresi arada 5 dakikalık devre dışında 30'ar dakika olacak, Esame Listesine 22 kişi yazılabilecek ve 9 değişik hakkı kullanılabilecek, 1991 doğumlu Kaleci oynayabilecek, Lisanslama 30 kişi ile sınırlı olup 30 kişi üstü kişi başı belirlene  100liralık ücretlendirmeye tabi olacak, 1983 Doğumlu 3 kişi esame listesine yazılabilecek ve direk olarak oynayabilecek, 1984 Doğumlu 4 kişi esame listesine yazılabilecek ( 2 As 2 Yedek olarak oynayabilecek ), 1985 Doğumlu 1 kişi esame listesine yazılabilir ( Yalnız Sahada 1 kişi 1984 ve 1 kişi 1985 doğumlu olarak oynayabilir, Takımlar tekmelik ve tek tip formayla takım halinde sahada olacaklar.

TALİP ERCAN / ER-HA BEYKOZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder