15 Şubat 2022 Salı

BEYKOZ MUHTARLAR DERNEĞİ İLÇE YEREL MEDYASI İLE İLK BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ


Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan seçimin ardından Beykoz Muhtarlar Derneğinin Sedat Altun Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu hızlı bir çalışma sürecine girmiş iken ilçe yerle medya temsilcileri ile ilk buluşmasını da gerçekleştirmiş oldu.

Aynı zamanda Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı da olan Beykoz Muhtarlar Derneğinin yeni Başkanı Sedat Altun verdiği ilk mesajlarının birinde İlçe Yerel Medyası ile Sivil Toplum Kuruluşları ile yakın irtibatta olacaklarını ifade etmişti.



Bu kapsamda İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde Yönetim Kurlunun Asil ve Yedek Üyeleri ile ilk medya buluşması gerçekleşirken dostane sohbet havasında geçen programda ilçenin öncelikli bazı sorunları başlıklar halinde bir kez daha gündeme getirildi.



Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanlığını uzun süredir yapan Hüsnü Kolcu'dan görevi devraldıktan sonra öncelikle Beykoz İlçe Protokolü başta olmak üzere ziyaretler yapan ardından iadeyi ziyaretlerle dolu günler yaşayan yeni yönetim, bundan sonra ilçenin sorunları karşısında kendi sorumluluk alanları çerçevesinde yoğunlaşacaklarının mesajlarını verdi.


Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun her ne kadar 5 kişilik asil yönetim kurulları olduğuna vurgu yaparken, "
Biz çalışma döneminde kararları sadece 5 arkadaş olarak değil yedek üyelerimiz ve kurullarımız ile birlikte 16 muhtar olarak alacağız. Beykoz'un her sorunu ile ilgili istişare içinde olacağız. Göreve ilk geldiğimiz günlerde de ifade ettiğimiz gibi çalışmalarımızda ilçe yerel medyası ve sivil toplum kuruluşları ile de sıkı ilişkiler içinde olacağız. Beykoz'un sorunları ile ilgili yapacağımız kurumlar ziyaretinde eğer onların da onayı olursa yerel medya temsilcilerimizi de yanımızda görmek istiyoruz. Zaten  Watsap'da Yerel Medya-Basın Grubumuzu da oluşturduk, paylaşımlarımıza da başladık " diye konuştu.



Beykoz İlçesinde kronik hale gelen sorunların yanı sıra bazı mahalleler bazında da önemli sıkıntıların olduğunu bildiklerini söyleyen Sedat Altun, " Elimizden geldiğince tüm sivil toplum kuruluşları ile de el ele verip vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Aynı anda birden çok konu üzerinde yoğunlaşmak yerine yoğunlaşacağımız tek konundan çözümler üretme yolunu tercih edeceğiz. Örneğin bilindiği üzere Tokatköy Mahallemizde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelişmeler yaşanırken, tüm muhtar arkadaşlarımız ile Tokatköy Muhtarımıza bizden ne tür katkı isteniyorsa hazırız mesajını verdik, Galip Muhtarımız Projenin halkın menfaatini içeren bir proje olduğunu söyledi bize. Beykoz ile ilgili konuları içeren belli bir gündem elimizde var, mesela İlçeye Eğitim-Araştırma Hastanesi kazandırılması konusunda her türlü katkıda bulunmaya hazırız. " şeklinde konuştu.



Muhtarların seçimlerle iş başına gelen, seçilmiş kişiler olduğuna vurgu yapan Sedat Altun, Muhtarlık Makamlarının hak ettiği değeri bulması konusunda ısrarcı olacaklarını söylerken, " Bizler muhtarlar olarak her mahallemizde her mahallemizde vatandaşlarımızın menfaatine ne yönde olursa o konuda yanlarında aksine aleyhlerine olan her konuda da onlara destek olmaya hazırız. Kimsenin askeri değiliz, çünkü bizler de seçilmiş, seçimle göreve getirilmiş kimseleriz " dedi.

Beykoz Muhtarlar Derneğinin Yerel Medya ile ilk buluşmasında bazı konular başlıklar halinde gündeme gelirken ilerleyen süreçte bu konular üzerinde yoğunlaşılacağının ve bunu yaparken de ilçe yerel medyası ile birlikte çalışılacağının mesajı yüksek perdeden verildi.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder