5 Nisan 2022 Salı

ANADOLUHİSARI İDMANYURDUSPOR 109.YILINA DA BURUK GİRDİ !


Türk Spor Tarihinin 100 yılı deviren " Asırlık Çınarlarından " olan Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübü 109.Yılına da tesislerinden mahrum şekilde girmenin burukluğunu yaşıyor.

Yıllar önce, 2012 yılında yıkılan tesisleri için çalmadık kapı, gidilmedik makam bırakmayan Cenk Nur Başkanlığındaki Yönetim Kurulu diğer yanda sportif faaliyetlerin en geniş şekilde yansıtılması için çalışmalar yürütmekte.



Bu arada Kulüp Tarihine ilişkin ciddi bir çalışma süreci yaşayan Yönetim Kulübün Kuruluş Bildirgesini orijinal hali ile kamuoyu ile paylaştı.

109.Kuruluş yılları dolayısı ile Kamuoyuna bir açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Cenk Nur, kulüp tesisler ile ilgili devam eden belirsizliği kanunun muhataplarına olan güvenlerini sarstığını belirtirken bu konuda ciddi adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti. Başkan Cenk Nur paylaşımında şu cümlelere yer verdi...





Anadoluhisarı İdman Yurdu spor kulübünün kuruluşunun 109. yılı kutlu olsun.

37. Dönem Anadoluhisarı İdman Yurdu Yönetim Kurulu olarak büyüklerimizden devir aldığımız asırlık çınarımıza hizmet edebilme şerefine erişmekten onur duyuyoruz.

Kurulduğu günkü hedefleriyle daima dik ve hür, daima asil ve gururlu duruşumuzla, iki devlet tecrübesi görmüş terbiyemizle en zor şartlarda dahi armamızı yukarılara taşımanın sorumluluğunu duyuyoruz.

Anadoluhisarı, İstanbul un ilk Türk ve Müslüman köyüdür. Ne yazık ki atanmış ve seçilmişlerin bu semte ve semtin spor kulübüne gösterdiği ilgi ve değer memnun edici değildir.

Beykoz sınırları içerisinde mazisi bir kaç yılı bulan semtlere yapılan  yatırımlar,  spor kulüplerine verilen tesisler hepimizin gözlerinin önündedir.

Buna karşın  2012 yılında yıkılan tesislerimizin yerine bir yenisinin halen verilmeyişi yapılan başvurulara siyaseten verilen cevaplar, ardı boş çıkan söylemler, siyasi görüş fark etmeksizin siyasete, siyasetçilere ve atanmışlara olan güven mekanizmasının çökmesine sebep olmuştur.

Anadoluhisarı İdman Yurdu 109 yıllık tarihinde bir çok bilgi ve belge biriktirmiştir. Yönetim kurulumuz da görev aldığı günden bu güne bilgi ve belgelerini sağlam bir şekilde arşivlemektedir.

Bu arşivler günü geldiğinde masaya yatırılacak atanmış veya seçilmiş ayırt etmeden, siyasi görüş fark etmeksizin muhatapların karşılarına çıkarılacak, yorumlarına başvurulacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Anadoluhisarı İdman Yurdu'nun spor tesisinin olması veya karşılaşmalarını Anadoluhisarı'nda oynaması doğal haklarından biridir.

Bizler sabırla yetkililerin bu kaçamak tavırlarından vazgeçerek hakkın haklıya verileceği günü beklemekteyiz. Defalarca belirttiğimiz üzere talebimiz sadece araziden ibarettir.

Anadoluhisarı yönetimi ve semti kendi tesislerini yapabilecek güce sahiptir. Beykoz ilçesinin ve Anadoluhisarı'nın  coğrafi şartları bu talebi karşılanmasına  müsaittir.

Görev aldığımız süre boyunca şahit olduğumuz bir çok olay, istendiğinde nelerin yapılabileceğinin kanıtıdır.

Yönetim Kurulu olarak görevimizin icabı olarak bu ısrarcı tavrımızdan vazgeçmeden görev aldığımız son güne kadar başvurularımızı yenileyeceğiz.

Zamanı geldiğinde ise yapılan başvurulara verilen cevaplar, atanmış ve seçilmişler ile yapılan toplantı sonuçları  kamuoyunun taktirine sunulacaktır.

Tarihinde bir çok başarılara imza atmış olan  kulübümüzün içinde bulunduğu bu durum, ilçemizde  görev alan bütün atanmış ve seçilmişlerin ayıbıdır ve bu ayıptan bir an önce geri dönülmesi zaruridir.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder