11 Nisan 2022 Pazartesi

BEYKOZ BELEDİYESİNİN 2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ


Beykoz Belediyesi Meclisi 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nu görüşerek oy çokluğuyla kabul etti.

Beykoz Belediyesi Meclisi, geçen yıl ilçede gerçekleşen, hizmet, yatırım ve çalışmaların detaylarıyla yer aldığı 2021 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nu görüşerek oy çokluğuyla kabul etti.

Meclis I. Başkan Vekili Gaye Zayıf’ın başkanlığında 8 Nisan 2022 Cuma günü gerçekleşen toplantıda Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri de hazır bulundu.

Beykoz’un geleceğini şekillendiren önemli hizmet ve yatırımların meclisten geçer not aldığı görüşmelerde genel kurula hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yapılan tüm çalışmalarla ilçe sakinlerini mutlu ve yaşamı farklı kılmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Başkan Murat Aydın konuşmasının başında, 2021 yılı hizmetlerinin yapılması için kendisine yetki veren başta Beykoz halkı olmak üzere, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, spordan, tarıma, sahil düzenlemesinden sosyal hizmetlere birçok çalışma hakkında bilgi verdi.

Murat Aydın geçen yıllarda olmayan birçok hizmetin yapıldığını dolayısıyla belediyenin amacına uygun bir yıl geçirdiğini vurguladı.

Başkan Murat Aydın: “Sporda Türkiye’nin En Önemli Adreslerinden Biri Oluyoruz”

Beykoz’un yapılan spor yatırımlarıyla Türkiye’nin en önemli adreslerinden biri olduğunu ifade eden  Başkan Murat Aydın: “İlçe sakinlerimize 15 branşta çok kaliteli eğitmenler nezaretinde spor imkânı sunuyoruz. İsteyen herkes mekânlarımıza gelip ücretsiz spor yapıyor. Su Sporları Merkezi kurduk. Bugüne kadar binlerce kişi yararlandı, yararlanmaya da devam edecek. Beykoz Sporda Türkiye’nin en önemli adreslerinden biri oluyor. Beykoz halkının imkânlarından yararlanıp olimpiyat madalyası getiren sporcular var, getirmeye de devam edecekler. Türkiye’nin yüz akı organizasyonlar dünya çapında organizasyonlar gerçekleştirilmeye başlandı.” dedi. 

Başkan Murat Aydın: “Beykoz’da Çiftçi Sayısı 4 Katına Çıktı”

Türkiye’nin kendine yeten az sayıdaki tarım ülkesinden biri olduğunu ve belediye olarak ilçede tarımı destekleyen adımlar attıklarını belirten Başkan Murat Aydın: “Bünyemizde tarım müdürlüğü kurduk. Beykoz’da çiftçimiz satış endişesi taşımıyor. Adil Sözleşmeli Tarım Projesi'yle çiftçimizin ürününü alıyor ve desteklemiş oluyoruz. Çiftçinin ürünü belediyenin garantisinde. Model alınacak bir uygulamadır. Beykoz’da çiftçi sayısı 4 katına çıktı. Beykoz Köy Pazarı’nda sadece ilçedeki çiftçilerimiz satış yapıyor.” diyerek tarım alanında yapılanları anlattı.

Başkan Murat Aydın:  “Beykoz’da 7/24 Yaşayan Mekânlar Oluştu”

Beykoz sahil düzenlemesiyle ilçede 7/24 canlı mekânlara kavuştuğunu ifade eden Başkan Murat Aydın şunları söyledi: “Beni en çok mutlu eden görüntülerden biri sahilde yürümek. Beykozlu gençlerin, hemşehrilerin sahilde buluşması bana mutluluk veriyor. Bugün ilçemizde gençlerin, yetişkinlerin 7/24 yaşayabildikleri mekânlar oluştu. 2 km’lik alanda sahil düzenlemesi yapıldı. Gençlerimiz sahilde gitar çalıyorlar, arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar, kanoya biniyorlar. Düne baktığımızda bunlar yoktu, bugün var. Beykoz İstanbullu gençlerin buluşmak istediği bir yere dönüştü.”.

Başkan Murat Aydın: “AKDEM Gönülden Hizmet Veriyor”

Beykoz’da yaşayan dezavantajlı bireylere yönelik çok güzel çalışmalar yaptıklarını da belirten Başkan Murat Aydın: “AKDEM’deki arkadaşlarımıza müteşekkirim, gönülden çalışıyorlar. Türkiye’nin profesyonel kurumlardan daha güzel hizmet veren bir yer. 4 binden fazla ihtiyaç sahibi hemşehrimiz artık kendi mahallelerindeki marketlerden isteklerine göre alışveriş yapıyorlar. Bu çalışmaların hepsi ilçede yaşamı mutlu kılmak içindir” şeklinde konuştu. “

Beykozluların en büyük beklentisi olan imar konusunu da değinen Başkan Murat Aydın, ilçede imarın çözülmesi için meclisteki partilerin el ele vermesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

Toplantıda AK Parti ve CHP grupları adına temsilciler faaliyet raporuna ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile 2021 Yılı İdare Denetim Komisyonu Raporu oy çokluğuyla meclisten geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder