14 Haziran 2022 Salı

BEYKOZ ESKİ KALECİLERNDEN MERHUM HALİL GEZMEN VEFATININ 1.YILINDA DUALARLA ANILDI



1950'li yıllarda Beykoz kalesini koruyan Halil Gezmen'i ebedi aleme yolculuğunun 1.Yıldönümünde özel bir program ile anıldı.

Beykoz futbol takımında 1950'li yıllarda takımın kalesini koruyan ve  esnekliği nedeni ile Naylon Halil lakabı ile anılan merhum için Beykoz Merkez Serbostani Mustafa Ağa Caminde Öğle Namazı sonrasında Kuranı-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Programa Gezmen Ailesinin Fertlerinin yanı sıra akrabaları ve başta Beykoz Eski İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı olmak üzere Beykozlular iştirak ettiler.



Özel programın ardından katılımcılara Gezmen Ailesi tarafından ikramlarda bulunuldu. Leyla Gezmen ile 68 Yıllık evliliği özel belgesellere konu olan Merhum Halil Gezmen yaşadığı rahatsızlığın ardından geçen sene kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini kapatmış idi.

Beykoz Takımının kalesini koruduğu yıllarda Sarı-Siyahlılar 1.Ligde mücadele ederken Halil Gezmen 3 büyükler ile oynanan maçlar dahil olmak üzere çizdiği başarılı performans ve kendisine verilen lakabı ile dönemin en tanınan futbolcularından birisi olmayı başarmıştı.

ER-HA Beykoz olarak Leyla-Halil Gezmen çiftinin uzun yıllar süren mutlu ve örnek evliliklerini 14 Şubat Sevgililer Gününe özel Belgesel Tarzda yayınladıktan sonra ATV Kanalı da gelip özel bir çekim gerçekleştirip kanalda yayınlamıştı. 

Gezmen Ailesi adına Leyla Gezmen programın ardından yaptığı açıklama ile katılanlara teşekkür ederken, " Halil Beyi ne benim ne de ailesi olarak bizlerin unutması mümkün...o çok özel biri idi...çok özlüyorum, rahmetle anıyorum, mekanı cennet olsun...her vefat yıldönümünde kendisini anma programları yapacağız...gerek evimize gelerek gerek Beykoz Merkez Camiindeki programa katılarak bizleri bu özel günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür etmek istiyorum, her birinden Allah razı olsun " dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder