21 Eylül 2022 Çarşamba

BEYKOZ MERKEZ MAHALLESİNDE TARİHİ AHŞAP EVDE YANGIN MAHALLEYİ KORKUTTU


Beykoz Merkez mahallesi öğleden sonra yangın korkusu yaşadı. Mahallenin tarihi ahşap binaların bulunduğu bölgesinde bir evde başlayan yangın diğer evlere de sıçrarken Boğaziç'ini siyah bulutlar kapladı.

Tüp patlaması sonucunda yaşlı bir kadın mahalle sakininin oturduğu ahşap evde başlayan yangın kısa sürede her yeri kapladı. Mahalle sakinleri evde yaşayan yaşlı vatandaş için korku yaşarken, çıkarılan vatandaş oh dedirtti.

Yangın ihbarının alınması ile Beykoz İtfaiye grubundan ilk müdahale yapılırken, mahallede birçok ahşap binanın olması ve tehlikenin her geçen dakika artması sonrasında ek itfaiye ekip talebinde bulunuldu.

Merkez Mahallesi Panayır Mahallesindeki 2 katlı ahşap binada çıkan yangında korkulan oldu ve bitişiğindeki 2 ahşap ve bir betonarme binanın çatı katına da sıçradı. Beykoz İtfaiyesi'nin ilk müdahaleyi kısa süre içinde müdahalede bulunduğu yangın yaklaşık 1.5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. 




Beykoz itfaiyesi ilk müdahalesinde ahşap binada mahsur kalan vatandaşın da kimliği belli oldu...86 yaşındaki Seval Kök ile 63 yaşındaki Orhan Kök'ü kurtararak sağlık ekiplerine teslim edildi. 

Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun müdahalelerinin ardından kontrol altına alınarak söndürülürken, 3 ahşap bina da kullanılamaz hale geldi. 


Yangının ardından soğutma işlemleri yapılırken merakla yangın bölgesine giden mahalle sakinleri sevdikleri komşuları Seval Kök'ün sağ salim kurtulmasından dolayı teselli buldu.


ER-HA BEYKOZ HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder