22 Eylül 2022 Perşembe

BEYKOZ ULUSLARARSI CAM FESTİVALİNDE CAM SANATÇILARI DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ


Beykoz’un köklü ve özgün camcılık mirasının sanat dolu dinamik bir takvimle gözler önüne serileceği “Beykoz Uluslararası Cam Festivali” (17-25 Eylül), sahili renklendiren cam dükkânları, fotoğraf sergisi ile ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Festival kapsamında kurulan stantlarda cam sanatına ait değişik tarzdaki çalışmalar ustaları tarafından sunulurken, izleyiciler bu anlar gerek izleyerek gerekse de kayıta alarak anı yaşamakta.

Beykoz İlçesinin tanınmış sanatkârlarımdan olan Osman Topuz'da Festivale çalışmaları ile katılanlar arasında. Topuz'un cam üzerine yansıttığı Şehir Hatları Vapuru çift yönden ayrı ayrı rotadaki görüntüsü ile  dikkatleri çekmekte.


Ağaç ürünleri ağırlıklı çalışmaları ile bildiğimiz usta sanatçı Cam Tuval üzerinde de başarılı bir çalışma ortaya koymaktan geri durmamış.



Özel atölye çalışmaları ile çok farklı ürünler Öte yandan Cam sanatçılarından en çok ilgi gören stantların başında bardağa kendi ya da sevdiklerinin adlarını yazdıranlar gelmekte.

CAM ÜSTADI AHMET AKDENİZ'DE FESTİVALDE

Festival kapsamında hünerlerini sergileyen bir cam üstadı olan Ahmet Özdeniz Usta değişik Televizyonun kanallarında deneyimlerini milyonlara aktarma fırsatı bulmuş bir isim. Bir kez daha Beykoz ile özdeşleşen geleneksel Türk Cam Sanatından birçok örneğini bu kez Cam Festivali vasıtası ile aktarmakta.




Boncuk yapımı, takı tasarımı, alevle çalışma, üfleme teknikleriyle ilgili farklı yaklaşımları tanıma olanağı bulan sanatçı, 2004 yılında Michael M. Möller'in davetlisi olarak Almanya'ya giderek Glasstech fuarında Tiffany Glas Kunst'un (TGK) standında boncuk yapımı gösterisi yaptı, TGK'nın ve Möller'in atölyelerinde çalıştı, cam okullarını ve fabrikalarını ziyaret etti deneyimlerine deneyim katmanın yanında kendi çalışmalarını da çok geniş bir kitleye sunmuş oldu.


TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder