6 Ekim 2022 Perşembe

BEYKOZLU ÇOCUKLAR SOKAK HAYVANLARI İÇİN RENGARENK KULÜBELER YAPTI


Türkiye’nin en modern hayvan rehabilitasyon merkezi ile tek “Doğal Yaşam Alanı”na sahip ilçesi Beykoz, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” nde çocukların sokak hayvanlarıyla buluştuğu sevgi dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Beykoz Belediyesi tarafından hayvan sevgisine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, anaokulundan üniversiteye 300’e yakın öğrenci,  Huysuz İhtiyar Hayvan ve Çevre Aktivistleri Derneği gönüllüleriyle beraber kış aylarının yaklaşmasıyla sokak hayvanları için rengârenk kulübeler yaptılar ve güvenle bakıldıkları “Doğal Yaşam Alanı”na bıraktılar. 

Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Hizmet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkeye örnek gösterilen “Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”,  sahipsiz sokak hayvanlarına 11 dönümlük arazide kuaförden yoğun bakım ünitelerine son teknolojik imkânlarla aşı, bakım ve tedavi hizmeti veriyor.

Öğümce Mahallesi’ndeki merkezin arkasındaki ilk etabı 50 dönümlük açık alanda kurulan “Doğal Yaşam Alanı”nda ise kedi ve köpeklere yılın 365 günü beslenme, temizlik, bakım ve tedavi olmak üzere tam teşekküllü hizmet sunuluyor.  2. etap çalışmaları ise 320 dönümlük arazide sürüyor.

Merkeze Sevgi Ziyareti

Beykoz Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sokak hayvanlarıyla ilçedeki çocukların sıcacık buluşmasına sahne olan “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” etkinliğinde ziyaretçiler ilk olarak kedi ve köpeklerin bakıldığı üniteleri gezerek hizmetler hakkında bilgi aldılar.  

Kulübelerde Rengârenk El İzleri

Ardından gönüllülerle birlikte sokak hayvanları için kulübeler yapan çocuklar, soğuk havalarda hayvanların barınması için “Doğal Yaşam Alanı”nın farklı noktalarına bıraktılar. 

Rehabilitasyon Merkezi’ndeki deki hayvanlara ziyaret boyunca sevgi ve ilgilerini sunan çocuk ve gençler, kedi ve köpeklerin barındığı mevcut kulübeleri rengârenk el baskılarıyla süsledi.  

Köpek Eğitmeni Ali Yeşilırmak ise sevimli köpeği Teo ile renkli bir gösteri yaptı. 

Personelden Mini Konser

İHH arama kurtarma ekibi tarafından göçük altından köpekle arama-kurtarma eğitimiden kesitler gösterildiği etkinlikte merkezde görevli veteriner teknikeri ve personeller tarafından çocuklar için sürpriz bir konser verildi. 

Beykoz Belediyesi ise etkinliğe katılan çocuklara sokaklarındaki hayvanlara verilmek üzere mama hediye ederek, çeşitli ikramlarda bulundu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder