16 Ağustos 2023 Çarşamba

KAVACIK HASAN YAVUZ CAMİ İNŞAATI EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK


Beykoz'da işyerlerinin en yoğun olduğu bölgede yer alan, binlerce çalışanın bulunduğu Kavacık'ta büyük bir ihtiyaç karşılayan Kavacık Hasan Yavuz Cami depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılmıştı.

Ardan geçen zaman diliminde yaşanan bazı pürüzler nedeni ile Cami İnşatın abir türlü başlanılamazken, ha bugün ha yarın derken bölgede yaptığımız haber çekimi anında Cami Dernek Bürosundan çıkan bir görevli çalışmaların Eylül Ayı itibarıyla başlayacağı bilgisini verdi.


Cami ile ilgili ilçe yerel medya ve sosyal medya hesaplarına düşen bilgiler ile çalışmaların biran önce başlaması yönünde ciddi talepler gündeme gelmişti. Caminin yıkılması sonrasında bazı vatandaşlar işin çok uzayacağı yönünde bazı iddialarda bulunmuştu. Peki Cami yıkıldıktan sonra nasıl bir süreç yaşamıştı...





Beykoz Belediyesi’nin yaptırmış olduğu çalışma sonrası depreme dayanıksız olduğu ifade edilen ve yıkıldıktan sonra yapımına ilişkin birçok sorunla karşılaşılan Kavacık Merkez Camii inşaatı için ruhsat alınmıştı.




Zemin etüdünün yapıldığı ve fora kazık dikiminin başladığı alanda çalışmalar her geçen gün artış göstermesi beklenirken, daha önce yaşanan vakıf tartışmaları da kurulan dernekle birlikte sona ermişti.

Caminin yapımı için Hayrettin Yanık, Fatih Sağlam ve Bayram Çevik gibi isimlerin yönetiminde yer aldığı, başkanlığını Eyüp Fındıkçı’nın yürüttüğü Kavacık Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurulmuştu.

Dernek yönetimi yasal gereksinimleri tamamlayarak, caminin yapımı için yardım toplama faaliyetlerini başlattı.




İbadet alanı, kütüphane, gençlik merkezi ve çok amaçlı salonun da içinde yer alacağı cami inşaatının kısım kısım yapılacağı ifade edilirken, önümüzdeki kış sezonuna kadar zemin katın bitirilerek vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için açılması planlandığı kaydedilmişti.

Bilindik bir tabirle evdeki hesap çarşıya uymamış ve inşa çalışmaları bir türlü başlamamış idi. Medyaya düşen bilgi ile Ocak Ayı itibarıyla yapılan hesaplamada 240 milyon TL’ye mal olması beklenen Kavacık Merkez Camii’nin projesi olası afet durumlarında da toplanma veya koordinasyon merkezi olarak kullanılabilecek tarzda hazırlanacaktı. 

Buna göre zemin çalışmasının yapıldığı ve demir sınıfları normalin üstünde olan caminin bütçe durumuna göre 2 yıl içinde bitirilmesi öngörülmekte idi.


Kavacık Merkez Cami

Kavacık Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği

İban No: TR34 0020 3000 0947 9109 0000 01


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder