15 Ağustos 2023 Salı

CAFER BAŞ, " ÜZÜNTÜ İLE TAKİP EDİYORUM..."


Beykoz Futbol Takımın tarihine not düşülen bir aile olan Baş Ailesinin Sarı-Siyahlı Kulübe olan sevgileri tartışma götürmez.

Baş Ailesinden Zafer Baş 1985-86 Sezonunda hem A hem de Amatör Takımda yaşanan Şampiyonlukta kalede görev yapan isimlerden idi. Yine Baş Ailesinden eski efsanelerden Merhum Muzaffer Baş uzun yıllar maçlar için deplasman otobüsünün tutulmasında, maç duyurularının yapılıp asılmasında büyük emekleri olan bir isim olarak bilinmekte. 

Ailenin fertlerinden Hakkı Baş ise uzun yıllardır Beykoz Spor Kulübünün efsanelerinden Kelle İbrahim adına futbol turuvası organizasyonunda rol üstlenmiş durumda.




Baş ailesinden bir diğer isim olan Cafer Baş ise yine uzun yıllar Beykoz Stadı Müdürü olarak görevde bulunmuştu. Cafer Abimiz sonrasında Beykoz Taraftarlar Derneği Başkanlığı yaparken Beykoz Merkezdeki Lokalde Kulüp Tarihinden birçok izi duvarlarda yansıtmıştı.

Beykoz Taraftarlar Derneği Lokali yılların ardından yerini boşaltmak zorunda kalırken Cafer Başkan yeni yer için arayışlarının devam ettiği bilgisini aktardı.




Cafer Baş, aile olarak kendilerinde çok özel bir yeri olan Beykoz Spor Kulübünün mevcut konumuna çok üzüldüklerini söylerken, " Kim bilir bir daha takımımızı profesyonel liglerde görebilecek miyiz? Yeni nesil, son kuşaklar bunu göremedi...oysa Beykoz profesyonel liglerde her deplasmanda 10-15 otobüs taraftarı ile çıkarma yapardı. Şimdi ismini cismini duymadığımız takımlar ile oynar hale geldik, buna çok üzülüyoruz, diyecek kelime bulamıyorum " şeklinde konuştu.

Cafer Baş ile Beykoz Merkezi sahilinde çaylar eşliğinde tam bir nostalji turu yaparken, sohbetimize bazı anlarda ilçeden bazı simalar da katılım gösterdi, katkıda bulundu.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

1 yorum:

  1. Değerli Kardeşim Yüreğine Eline Sağlık İnşallah Bundan SONRA Geçmişten Geleceğe Sevabıyla Günahıyla Kim Büyük 1908 Beykozu Bu Hâle Getirenler Kötü Oluşuma Destek Çıkanlar Birşeyleri Unutuyorlar Tarihe Gömülen Altın S Gomulen Efsane Kulübümüze İşlenen Yuzkızartan Sözde Yönetmeye Destek Olanlar Lütfen Geriye Bakın Sizde O Büyük Günaha Ortak Olmayın Herşey Gerçekten Beykoz İçin Karşılıksız Sevenlere Selam Sevgi Saygılarımı Sunarım???????

    YanıtlaSil