18 Ekim 2023 Çarşamba

2023 YILI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün her yıl kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hazırlamış olduğu huzur toplantısı yapıldı.

Kavacık Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk sorulara cevap verdi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, Beykoz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Emin Çörtük, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ferda Özkalender gibi bürokratik isimlerin katıldığı toplantıya, çok sayıda mahalle muhtarı ve STK temsilcisi de hazır bulundu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Yaşar Ahmet Akkuzu, Beykoz Polis Hizmetlerini Koruma Derneği Başkanı Birzat Mermer, Bes Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Mubin Çakmak ve Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun’un da konuklar arasında yer aldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, bölgenin asayişine yönelik yapılan çalışmalardan elde edilen istatistik rakamlarını paylaştı.

Huzur toplantılarının son derece önemi var

Toplumsal sorunların bilinmesi ve çözümlenmesi bakımından hazırlamış oldukları huzur toplantılarının son derece önem ve önceliği olduğunu söyleyen Müdür Öztürk, “genel olarak ilçemizin tanıtımını yapacak olursak, yaklaşık 248 bin nüfuslu olan ilçemiz, 45 mahalleden oluşmaktadır.” dedi.

“Takdir edersiniz ki, Anadoluhisarı'ndan Anadolufeneri'ne kadar olan geniş coğrafyadaki denetim alanını ve umuma açık yerlerin denetimini ilçe emniyet müdürlüğümüz personeli yapmaktadır” şeklinde konuşan Öztürk, “Biz bu hizmetleri 635 personel ve 57 aracımızla yapmaktayız. Geçen sene huzur toplantısında sizlere arz etmiştim. Geçen sene personel sayımız beş yüz doksandı. Bu sene karşınızda 635 personelle bulunmaktayız. Toplam geçen sene kırk dokuz araç vardı ve bu sene 57 aracımız bulunmaktadır.” dedi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, Beykoz’da 2 olan trafik ekibinin 5’e çıkartılmasının planlandığını ve 2024 yılına bu şekilde girmeyi ümit ettiklerini dile getirerek, özellikle Beykoz’da tartışma konusu olan uyuşturucu kullanımına yönelik değerlendirmeler de bulundu.

Beykoz’da 366 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı

Beykoz’da uyuşturucu kullanımın evlere çekildiğini ve bu nedenle ailelere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Öztürk, bu anlamda yapılan 366 şahsa işlem yapıldığını, bunlardan 26 kişinin tutuklandığını ve Beykoz’un İstanbul ilçeleri arasında asayiş sıralamasında 35. sırada yer aldığını hatırlattı.

Beykoz’da 11 okulda 77 kamera izlemesi yapıldığını ve Beykoz’un 57 noktadan 228 kamera ile izlendiğini söyleyen Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, konukları arasında yer alan muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü de tebrik etti.

Murat Aydın’dan emniyet camiasına teşekkür

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da konuşmasında, kamu düzenin sağlanmasında çok büyük katkıları olduğunu söylediği emniyet camiasına teşekkür ederek, 6 Şubat depremi nedeniyle gitmiş olduğu Hatay’da yaşadığı bir olayı anlattı.

Emniyet personeli İstanbul’da 70 bin olacak

Kısa süre önce Beykoz’da göreve başlayan Kaymakam Faik Oktay Sözer, okulları son derece önemsediklerini ve bu anlamda emniyet güçleri ile gerekli tedbirleri aldıklarını kaydederek, Beykoz’da olmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Beykoz’da kamu kurumlarının vatandaşlarla irtibat kurduğu iletişimi kanalların açık olmasının çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Sözer, İstanbul’da 55 bin olan emniyet personelinin 70 bine çıkartılacağını ve bu büyümeden Beykoz’un da nasibi alacağına inandığını kaydetti.

Soru cevap bölümünün de yapıldığı toplantıda paylaşılan asayiş verileri şu şekilde sıralandı:




Asayiş olayları 2022 9.Ay-2023 9.Ay














Beykoz'da 9 aylık narkotik işlemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder