20 Ekim 2023 Cuma

CHP BEYKOZ İLÇE BAŞKANI MAHİR TAŞTAN, İLÇE YEREL MEDYASI İLE BULUŞTU


Cumhuriyet Halik Partisi Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, İlçe Yönetimindeki kurmayları ile birlikte İlçe Yerel Medya temsilcilerini konuk etti.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşama öncesinde İlçe Ve İl Kongre Süreci nedeni planladıkları toplantının anca gerçekleştiğine vurgu yapan Taştan, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Beykoz'daki Yerel Seçimin birileri için hiçte kolay geçmeyeceğini söyleyen Mahir Taştan, 2019 Yerel seçimi sonrasında oluşan farkın kapatıp Beykoz Belediye Başkanlığını alacakları iddiasında bulundu.




Ak Parti kanadından her defasında yıllar öncesinden kuyruk görüntülerinin yansıtıldığını ama Beykozluların ve İstanbulluların Halk Ekmek Büfeleri önünde ucuz ekmek alabilmek için oluşturdukları kuyrukların görülmezden geldiğini söyleyen Taştan, " Uzağa gitmeyelim bundan bir sene önce çarşıya  ya da markete gittiğinizde satın aldığınız ürünlere ödediğiniz paranın bugün kat be kat fazlasının ödenmek zorunda olduğunu kimse inkar edemez. Özel Çadır kurulup sebze meyve satılan günler de, kuyrukları da  bu iktidar döneminde olmadı mı? sen hala yıllar öncesinin yağ, tüp kuyruklarına atıfta bulunuyorsun, bu millet bunları unutmaz ve yerel seçimlere de yansıması olacak " şeklinde konuştu.




Beykoz'da eski köy yeni mahalle statüsündeki tarım arazilerin konut yapımı için satılmak istendiğine vurgu yapan Taştan, bu konuda sıkı takipçi olacaklarının altını çizdi. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere sahip Beykoz Belediye Meclisi Üyesi Süha Pekkip'e sözü aktaran Taştan'dan sonra Pekkip rakamsal boyutları da içeren ayrıntılı aktarımda bulundu.




Beykoz Belediye Meclisinin CHP'li Üyesi Süha Pekkip, Mahmut Şevket Paşa Mahallesinde 23,5, Cumhuriyetköy Mahallesinde 52,5, 4027, 2227 ve  metrekarelik alanın, Göllü'de Riva deresi boyunca 6750 metrekarelik alanın ki park ve yeşil alan görülen yerin satılma kararının Beykoz Belediyesi tarafından alındığını aktardı. Köy tüzel kişiliğinden geçen yerlerin yeşil alan olarak görülmesine karşın üzerinde ikamet edenler bulunmasına karşın tahliye kararı alınıp satışa çıkarılmasına parti olarak karşı çıkacaklarını söyleyip konunun ciddi takipçisi olacaklarını aktardı. 




Karagöl diye de bilinen yerin ise eski bir bataklık olduğunu hatırlatan Pekkip, burasının vakti zamanında toprak dökülmek sureti ile tarım arazisi haline getirildiğini ve satışa sunulup imara açılmasının,  altında bataklık olması nedeniyle sıvılaşmaya neden olup tehlike arz edeceği uyarısında bulundu.

CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan konu eski köy statülü yerlere gelmişken İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Beykoz'da çiftçilikle uğraşanlara ciddi anlamda yardımlarda bulunulduğunu hatırlatırken, " Beykoz'da tarım ve hayvancılık bitmek üzere iken fide, yem, gübre yardımında bulunuldu, bahçelere, tarım alanlarına göletlerden sulama sisteminin aktarımları yapıldı,  silaj yardımı ve arıcılara destek ile Beykoz'da ciddi anlamda katkılarımız olmuştur. Beykoz Belediyesi bizde görüp fide yardımında bulunmaya başladı. Biz bunları oy olsun, gelsin diye değil üretime destek anlamında yaptık " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde CHP'li Belediye Başkanlık döneminin başlamasından sonra Beykoz'da yapılması düşünülen birçok projelerin imar sorununa takıldığını söyleyen Mahir Taştan, " Bu sebeple projeler hayata geçirilemiyor, ne kreş yapılabildi ne de Yurt binaları...oysa İstanbul'un diğer ilçelerinde bunun yani yapılanların birçok örneğini görmek mümkün. İskan olmayan bir yerde siz ne kadar projelendirme yaparsanız yapın ilgili kuruma bunu sunduğunuzda işte bu imar, isyan sorunu karşınıza çıkıyor" dedi.



Beykoz Merkez Yalıköy arasında 2 ayı aşkın sürede tamamlanan ve Bazı Beykozlular tarafından sert eleştirilere maruz bırakılan İski çalışmasına da ilişkin aktarımda bulunan Taştan, " Biz bu noktada çalışma yapmak için 1,5 sene önce projemizi sunduk. Pandemi döneminde yamak istedik, ancak izini anacak çıkabildi ve yerel seçimlere de belli bir zaman dilimi de kalmış iken siyasi anlamda da risk alarak bu çalışmayı başlatıp bitirdik. Peki adama sormazlar mı 25 yıldır yerel iktidarınız döneminde bunu niye yapmadınız, o çok kötü, sağlıksız borulardan gelen suları evlerde kullanmayı mecbur bıraktınız? iki aylık süreçte bu konuda çok eleştirenler bunu niye gündeme getirmez. Elbette sıkıntılar oldu ama 40 yıllık sorunu da bütün riskleri almak suretiyle çözmüş olduk." şeklinde konuştu.

Beykoz'daki yerel seçimler süreci ile ilgili de konuşan Mahir Taştan, "  Şu anda resmi olarak bildiğim tek isim aday adayı oldu. Belediye seçimlerinde bugüne kadar yukarıdan iletilen hiçbir adayın olmadığını söylemek isterim. Rahmetli Hızır Yılmaz ön seçimden birinci çıkarak 1.olup adayımız olmuştu, son seçimdeki adayımız Coşkun Tosun Beykoz'un içinden, yıllarca Belediyede görev yapmış deneyimi ile adayımız oldu. Ha adaylarımız doğru idi, değildi tartışlır ancak hiçbiri yukarıdan dayatılan bir aday olmadı. Önümüzdeki Yerel Seçimde de ismi her kim olursa olsun İl ve İlçe Yönetiminin onayı mutlak surette alınacaktır." dedi.




2024 Yerel seçimlerinde diğer partiler ile mutabık kalınacak ortay bir aday üzerinde anlaşma  olup olunmayacağı öte yandan da İyi Parti kanadından " Türkiye'nin her yerinde Yerel Seçime kendi adayımız ile gireceğiz " yönlü bir açıklamanın olması sonrasında Beykoz'da bir ittifak konusunun olup olmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Taştan, " Biz tavanda değil tabanda birliktelikten yanayız, olmasından yanayız, adayımız kim olur şu an için belli değil ancak Beykozlu olacağı ortada. Beykoz Belediyesine Beykozlu bir başkan gerekmekte. Önümüzdeki süreçte aday adayları ortaya çıkacaktır. Tek hedefimiz Beykoz Belediye Başkanlığını kazanmak. İBB adaylığı ile ilgili ise bir İstanbul İttifakı perkstektifi oluşmuş durumda " diye konuştu.




Beykoz'un çok fazla sorunu olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan turizmden tarım alanlarına, üretimden pazarlamasına, eski köy statülü yerlerde imardan doğan ve ranta dönüşmeye başlayan pek çok konuda sıkıntıların yaşadığına atıfta bulunup özellikle planların biran önce revize edilmesini talep etti. Başkan Taştan geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdıkları Çavuşbaşı'ndaki 6 okulla ilgili yaşanan sıkıntıyı da bir kez daha aktardı.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder