19 Ekim 2023 Perşembe

BEYKOZ GİRİŞİNDEKİ ÜST GEÇİT KALDIRILDI

 


Beykoz'un girişinde yer alan ve Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan zamanında Beykoz Korusunun yeniden düzenlenmesi projesi kapsamında yapılan üst geçit uzun yılların ardından işlevini yitirmiş idi.
Sahil kısmını Beykoz Korusuna bağlayan üst geçit vakti zamanında girişinde bulunan Kule Çay Bahçesi ile uzun yıllar cazibe noktası olmasına karşın ilerleyen süreçte kötü hale gelmiş idrar kokusu ve atıkları nedeniyle geçilmez, kullanılamaz olmuştu. 




Bu süre zarfında her iki giriş noktasından kapıları kapanmış olan üst geçit ileriki yıllarda yeniden düzenlenip temiz bir görünüme kavuşsa da yine eski kötü görüntülerin yanı sıra içki müptelası ilçe sakinlerinin mekanı olarak da insanların hafızlarında kazınmış idi.




Son süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesinin el değiştirmesi ve Ekrem İmamoğlu'nun döneminde Çay Bahçesi kapatılmış ve burada İBB'ye bağlı Beltur'un bir işletme açacağı konuşulmaya başlanmıştı.

Bu da gerçekleşmemişken sonuçta Beykozlularının ilçe girişinde sadece simge bir üst geçit dışında anlamını yitiren yer iki gün içinde gece trafik olmadığı anlarda bölüm bölüm yıkılıp açıklık ortaya çıktı.

Şimdi kule sorulan soru ise şu ki ; Kule kısmı da yıkılacak mı yoksa buraya Beltur bir İşletmesini kuracak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder