24 Aralık 2023 Pazar

CHP ADAY ADAYI M.AKİF HAMZAÇEBİ BEYKOZ TURUNA DEVAM ETTİ


Beykoz İlçesinde partilerin aday adaylarının çalışmaları devam ediyor. 

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisinin Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylarından ismi ön plana çıkanlardan M.Akif Hamzaçebi Beykoz İlçesinin eski köy statülü mahallelerinin ziyaretinde idi.

Parti tarafından daha öncede önem verilen sıklıkla ziyaret edilen Cumhuriyetköy Mahallesinde yeni bir ziyaret vardı. CHP Aday Adayı M.Akif Çelebi beraberindeki kurmayları ile yaptığı ziyaretten bir hayli memnun kaldı.

Cumhuriyetköy Mahallesi Muhtarı Ali Durmuş tarafından konuk edilen Hamzaçebi, Mahalle Sakinleri ile yaptığı buluşmada yaşadıkları sorunlar ve kendilerinden talepleri ile ilgi bilgi edindi. Beykoz İlçesinin genel ve de en büyük problemi olan İmar Sorunları bu buluşmada da gündemdeki ilk sorun olarak aktarıldı.

CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı M.Akif Hamzaçebi kendisine iletilenleri not aldıktan sonra yaptığı konuşmada Beykoz'un sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederken bunları çözüme kavuşturmak için yola çıktıklarını ifade etti. Hamzaçebi Beykoz'u mutluluğa kendilerinin taşıyacağı iddiasında bulundu.

M.Akif Hamzaçebi'nin ziyaretinde Cumhuriyetköy isminin nasıl verildi bir kez daha gündeme geldi...

Vakti zamanında bu yerleşim yerinin adının  “Cumhuriyet”  olmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün köyü ziyaretinin ardından köylüler ister. Atatürk bu talebi uygun görür ve köy Cumhuriyet adını alır.



CHP Heyeti Atatürk’ün köyü ziyaret ettiği 27.7.1937 tarihinde köy halkına hitaben konuşma yaptığı yere dikilmiş olan Atatürk büstünün önünde günün anısı olarak fotoğraf karesinde buluştu.




M.Akif Hamzaçebi ve çalışma arkadaşlarının bir sonraki ziyareti Poloneköy oldu. Burada Polonezköy sakinlerinden vefat eden  Tadayüş Ohotsky’nin cenaze törenine katılındı. Hamzaçebi, Ohotsky Ailesi ve Polonezköy Muhtarı Antony Vilkoşevski’ye baş sağlığı dileklerini iletti.




ERHA BEYKOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder