12 Şubat 2024 Pazartesi

KAVACIKSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE NEŞELİ GÜNLER YAŞANIYOR


Kavacıkspor 15 Temmuz Şehitler Stadına maç takibi için gittiğimizde büyük oranda sahada antrenman yapan  Futbol Akademisi Öğrencilerine, yarınların yıldız adaylarına rast gelmekteyim.

Yine bir hafta sonu maç takibi için gittiğimiz Kavacıkspor Tesislerinde vaktimiz de müsait olunca sahaya inip minik kramponların heyecanlarını yerinde gözlemlemek istedik.

Futbolun toplumdaki yeri öylesine önem kanmış ki 4 yaşında antrenman yapan miniklere rast gelmek hele ki o yaşta istekli heyecanlı anlarını görmek gelecek adına bir kez daha umutlandırmadı değil.




Kavacıkspor, tatlı bir rekabet içinde olduğu diğer Beykoz İlçesi Spor Kulüpleri gibi oldukça revaçta olan bir kulüp ve bunu hafta sonlarında her yaş kategorisinden antrenmana çıkan minikler ile görmek mümkün.

Kavacık Spor Kulübünde tüm futbol takımlar ve Futbol Akademisinin başında Sportif Direktör olarak görev yapan Murat Yılmaz bu güne kadar ortaya konulan başarılı tabloda disipline verdikleri önemin yerinin ilk sırada yer bulduğu inancında.




Murat Yılmaz Hocanın önceliği yarınlarda ülke futbolunda yerlerini alacak yetenekli oyuncuları yetiştirmenin yanı sıra kişisel gelişimlerini de en üst düzeyde tamamlamaları. 

Bunun için de nice gelecek vaat eden yıldız adayları beklenen her iki önceliği yerine getiremezse veda etmek zorunda dahi kalabilmekte ya da başarı ile yoluna devam edebilmekte. Bu durum şu anda en bariz şekilde A Takımda yaşanmakta takının yüzde doksanı kendi altyapısından yetişen isimlerden oluşmakta.

Üst üste 2 sezon TFF Bölgesel Amatör Ligde yer alan Yeşil-Beyazlı ekipte kendi altyapısından yetişen futbolcu ağırlıklı kadro ile mücadele edilmişti.




Kavacık Spor Kulübü bünyesinden profesyonel lig takımlarının futbol akademi takımlarına sayısız transfer gerçekleşmekte ki bunu yıllardır haberlerimizde yansıttık. Yeni süreçte ise Galatasaray Kulübü ile ciddi bir işbirliği dönemi başlamak üzere. Bu konuda sürpriz gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmayı bekliyor.

A Takım düzeyinde ortaya konan zevk ve heyecan vermeyen temposuz, tempolu olsa da bal yapmayan arı misali ortaya konan tablonun aksine kulüplerin hele ki bu konuya ciddiyetle bakan kulüplerin futbol akademilerine gelip takip etmek ve o minik yetenekleri görüp birkaç sene sonraki hallerini tahmin edebilmek farklı bir güzellik gibi.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder