13 Şubat 2024 Salı

KAVACIKSPOR GENÇ YILDIZLARI İLE ZORU BAŞARABİLECEK Mİ?

 


Mesleğe başladığım ilk günlerden itibaren Kavacıkspor'u takip eden biriyim...çok maç izledim sahasında...hele ki sahası toprak iken Kışın çamur, İlkbahar-Yaz döneminde ise rüzgardan uçuşan toprak tozlarını az yaşamadım...

Aradan geçen yıllar zarfında altyapıda geldikleri nokta ve değişik profesyonel takımlara transfer gönderdikleri yetenekleri ile daha da taktirlerimi kazandılar.

Son 10 yıllık sürede ise daha da yakından takip eder hale geldim Kavacıkspor'u...sahalarının topraktan çime dönüş halinde ne zorluklar yaşadıklarına bizzat şahidim. 

Kavacıkspor'dan bahsederken Takım Kaptanı ve Kulüp Başkanı görevlerinde bulunan Bedri Güntay'ın ismini anmadan geçemem. Bu kulübe yaptığı katkılar ortada, kulüp tarihine adını yazdıran isimlerden oldu.

Kavacıkspor Takımını 2 sezonluk TFF Bölgesel Amatör Lig macerasında da takipte idim, gayet başarılı maçlar çıkarıp, sürpriz sonuçlara imzalar atsalar da statü gereği yapacak bir şey kalmadığından bu sezon İstanbul Süper Amatör Lige dönüş yaptılar.

Yer aldığı 8.Grupta artık son 2 haftalık periyot kalırken bunların ilkinde hafta sonunda K.Çekmece Tokat Bereketli Takımını evinde konuk edecekler.

Grupta Lider Dikilitaş Şampiyon olup Sal Klasman Grubuna kalırken ikincilik için müthiş bir mücadele yaşanmakta. İkinci sırada yer alan Gaziosmanpaşaspor'un 33, üçüncü ve dördüncü sırada 32 puanla aynı durumda olan Kartaltepe ve Kavacıkspor'un performansları dikkatleri çekecek gibi.

Kavacıkspor hafta sonunda maçını kazanıp puanını 35 yapmak isterken Gaziosmanpaşaspor evinde küme düşme riski olan Denizköşkler takımını konuk edecek. Kartaltepespor ise yine küme düşme hattından Küçükayasofya'yı ağırlayacak.

Grupta iş son haftaya kalacak gibi. O zaman da Dikilitaşspor-Gaziosmanpaşaspor maçı büyük önem kazanacak. Kavacıkspor'un ikinci sırayı elde edip Sal Klasman Grubuna kalabilmesi için G.Osmanpaşa takımı mutlak surette puan kaybetmeli.

Tabii ki Kavacıkspor takımı işi son haftaya bırakmayabilirdi, hele ki geçen hafta sonunda oynanan ve beraberlikle tamamlanan Tepebağ Kültürspor maçını kazanabilirdi.

Takım Kaptanı ve saha içinde kontrolü elden bırakmayan Adem İnanç'ın Kırmızı Kart cezalısı olmasının yanı sıra Mehmet ve Mahmut Kemal'in sakatlıkları nedeniyle kadroda olmamalarına maç günü etkili bindirmeler yapan beklerden Nuri'nin Dedesinin vefatı nedeniyle olmaması takımı galibiyetten eden ana etkenlerdendi.

Tabii ki kadrosundaki birkaç isim dışında altyapıdan A takım kadrosuna çıkmış genç oyunculardan gelen bu başarılı tempo İnşallah Sal Klasman Grubuna takımı taşıyacak.

Öte yandan ise özellikle son 5-6 yıllık süreçte profesyonel lig futbol Akademi takımlarına transfer olan futbolcularını da unutmamak gerekir.

Kavacıkspor futbolcular üzerinde baskı olmayan bir kulüp ve hedefleri de ortada. Takım İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubuna kalabilecek mi belli olmaz ancak kalırsa takımdaki gençlerin çok farklı takipte olunacağı de kariyerleri için de güzel teklifler alacakları maçlar onları bekliyor olacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder