7 Mart 2024 Perşembe

AK PARTİ BEYKOZ'UN KADINLAR BULUŞMASI, BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'IN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

 


8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Beykoz'da da siyasi partiler başta olmak üzere değişik etkinlikler gerçekleşmekte.





Bu kapsamda Ak Parti Beykoz İlçe Teşkilatı tarafından Beykoz Belediyesi Kavacık Yaşam Merkezindeki " Kadınlar Buluşması " büyük bir ilgiye neden oldu.




Programda başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş olmak üzere Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayar Kaya,  Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, MHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sare Sezer katılım sağlayan isimler oldular.





Programda sırasıyla Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayar Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuşmalarını yaptılar. 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise seçim çalışmalarında sıklıkla ifade ettiği düşüncelerini bu kez Kadınlar Günü etkinlik programında sarf etti. Başkan Aydın Beykozlular için büyük sorunlardan biri olan ulaşım konusunda Üsküdar-Kavacık hattının yapılacağını söylerken bu mesafenin kısalacağının mesajını yineledi.

Boğaziçi ve Türk-Alman Üniversitesi gibi e iyi üniversiteler seçilen iki Üniversitenin Beykoz'da olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, " En iyi okullar burada, en iyi iş imkanları burada....gelecekle ilgili milyar dolarlık şirketleri kimler kuruyor biliyor musunuz? 18 ile 30 yaş arasındaki gençler...yazılımla...Türkiye'den 15 tane genç çıktı, ve şu anda kurmuş oldukları 15 farklı şirketin her birinin değeri minimum birer milyar dolar...Paşabahçe Tekel, Şişe Cam ve Kundura Fabrikası yeniden yapacak olsa 5,6 yüz milyon dolara yapılıyor yeni teknoloji ile " diyerek yeni döneminde teknolojik yatırımlara da başvuracaklarını ya da destekleyeceklerinin sinyallerini verdi. Başkan  Aydın yapmış olduğu ve kamuoyunda kabul gören başarılı çalışma örneklerinin yapılmasında Beykozluların vermiş olduğu vergilerin payı olduğunu hatırlattı.

Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı konuşmasında ne zaman Beykoz'a gelse Beykozluların kendilerini bağırlarına bastığını söyleyip bugünkü yoğun katılımları için herkese teşekkür ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi,  " Beykoz'da Gaye Zayıf başkanlığındaki Kadın Kollarının her zaman canlı, dipdiri ve ayakta. Sevgili hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması kapsamında bir araya geldik, ancak bugün Filistin'de kadınlar katledilirken, insanlık bir soykırıma maruz bırakılırken kadınlarla birlikte bir anne için evlatlarının gözleri önünde parçalanması, katledilmesi, maalesef dünyanın gözü önünde gerçekleştirilirken kadınlar günü kutlaması yapmaktan söz etmek mümkün olamaz "




8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile " Hayalimizdeki Beykoz için buluşuyoruz " temalı program için Beykoz'a gelen Bakan Göktaş'a büyük ilgi vardı.





Beykoz Yaşam Merkezinde düzenlenen Programda konuşan Bakan Göktaş, "Medeniyetler beşiği İstanbul’da siz kıymetli Beykozlu kardeşlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz kadını her daim baş tacı eden bir medeniyetin evlatlarıyız. Tarihin hangi safhasında olursa olsun kadınlar; sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın her daim merkezinde olmuşlardır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kadınlar, milli ve manevi değerlerimizin korunmasında, ülkemizin geleceğinde önemli bir role sahiptir. Bürokrasiden siyasete, tıptan sanata, sanayiden ticarete kadar her alanda kadınlar, ülkemizi kalkındırıyor, büyütüyor ve geliştiriyor. Nasıl ki, bir evi yuva yapan kadınsa, bir toprağı vatan yapan da yine kadındır. Bu anlamda Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin başarıyla gerçekleştirilmesinde en büyük sorumluluk siz değerli kadınlarındır. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. 8 Mart’ın Gazze’den Ukrayna’ya, Somali’den Arakan’a dünyanın dört bir yanında hayata tutunmaya çalışan kadınların sesi ve sözü olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık vurguladığı gibi kadınlar bizim hareketimizin en önemli köşe taşlarından biridir. Türkiye’de kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, çalışma hayatında daha etkin yer alabildikleri dönem AK Parti dönemidir" dedi.



KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLACAĞIZ

Bakan Göktaş konuşmasının devamında "’Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımlarını teşvik ediyoruz. Bu kapsamda bin 12 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek olduk" diyen Bakan Göktaş, "’Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’ ile ülkemizde 18-29 yaş arasındaki genç kadınların iş, staj ve eğitime ulaşmalarına destek oluyoruz. Mühendis kız öğrencileri desteklemek ve mesleğin önde gelen isimleri haline gelmelerini sağlamak amacıyla ’Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni yürütüyoruz. Yürütülen çalışmaları kadınların geleceği için asla yeterli görmüyoruz. Bu anlamda kadın istihdamının artırılması ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi ise önceliklerimiz arasındadır. 2002 yılında yaklaşık yüzde 28 olan kadınların iş gücüne katılım oranı 2023 yılında yüzde 36’ya ulaştı. Meclisteki kadın milletvekili oranı 2002’de yüzde 4 iken, 2023’te yaklaşık yüzde 20’ye yükseldi. Bu hedefimiz doğrultusunda kadınlara yeni iş imkanları sağlamaya ve özellikle kadın girişimciliğini desteklemeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra kadınların iş ve ev arasında tercih yapmak zorunda kalmamaları için 0-3 yaş grubunu kapsayacak şekilde mahalle tipi kreş modelinin yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.





Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuşmasında, " Şimdi yeni bir hikaye yazmanın zamanıdır " derken, " 31 Martta Yeniden İstanbul diyeceğiz, Kadın ve gençlerimizin kendi projelerini hayata geçirmesini sağlayacağız. İlk işini kuranlara 100 bin lira hibe desteği sağlanacak. İstanbul ve Beykoz'da büyük bir başarıya imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın 5 yılda ilçenin çehresini değiştirecek başarılar imza attı. Beykoz kültürü, sanatı ve ekonomisi ile en canlı ilçelerden biri haline Murat Aydın ile geldi. İstanbul ve Beykoz'da çifte Murat dönemi başlayacak. İnşallah 1 Nisan sabahı Beykoz’da hız kesmeden çalışmalara Murat Aydın başkanımızla devam edecek. Cumhur İttifakımıza yeni bir zafer daha kazandıracaksınız. 31 Mart akşamı son sandık da kapandıktan sonra İstanbul'da Fetret Dönemi sona erecek. İhmalkarlık kaybedecek gerçek belediyecilik kazanacak " diye konuştu. 



Bakan Göktaş konuşmasının bir bölümünde İBB Başkanı ve 31 Martta da aday olan Ekrem İmamoğlu'nun bir televizyon programında sarf ettiği cümlelere atıfta bulunarak, " Bizim iş kadını ev kadın farkı olmaz, bizim için kadın kadındır " diye de ekledi.

Ak Parti Beykoz İlçe Teşkilatının programının son bölümünde Bakan Göktaş'ında katılımı ile yapılan çekilişler ile Beykozlu Kadınlara çeşitli hediyeler taktim edildi.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder